Semiremorcile inovatoare Benalu din Franța


408

Compania BENALU a lansat prima sa semiremorcă cu podea mobilă în 1987. Era un model JUMBOLINER. Până în prezent, gama companiei franceze a fost completată cu noi oferte JUMBORUNNER și JUMBOTRACK cu opțiuni largi de configurare, capabile să acopere nevoile de transport ale multor transportatori.

Semiremorca JUMBOLINER 

Cu un volum de 90 până la 92 metri cubi rămâne cel mai popular model BENALU. Opțiunile sale de configurare sunt aproape nelimitate. Are o construcție ușoară, realizată complet din aluminiu: cadru auxiliar, corp autoportant. 

Volumul maxim de încărcătură transportată de până la 100 metri cubi și o greutate proprie redusă de 6900 kg sunt principalele caracteristici ale acestui model de semiremorcă. Echipamentul francez este destinat transportului de produse agricole, biomasă, produse pentru prelucrarea lemnului, precum și pentru transportul mărfurilor ambalate pe paleți sau în saci mari.

Specificații importante ale semiremorcilor BENALU

Principala caracteristică ce deosebește semiremorcile BENALU de alte produse similare ale altor branduri este construcția din aluminiu a semiremorcilor, alături inovații recente și diverse componente de top. 

Datorită construcției din aluminiu a remorcii, prețul de pornire al echipamentului este semnificativ mai mare decât la concurenți. Cu toate acestea, prin plata unui preț mare de achiziție, firma de transport primește o semiremorcă cu o greutate mai mică, ceea ce garantează rentabilitatea utilajului pe termen mediu și lung.

Compania a abandonat complet producția de semiremorci pe cadru de oțel și deține în continuare cu încredere locul doi pe piața din Franța în ceea ce privește numărul de vehicule vândute anual.

În lumea de astăzi, clienții nu doresc doar să cumpere un camion de cereale sau să cumpere o platformă mobilă. Ei caută o soluție de afaceri cu performanțe înalte pentru a avea o afacere profitabilă, pentru a-și optimiza costurile de transport.

Tehnologia specifică modelelor de semiremorcă BENALU este foarte apreciată deoarece folosește aliaje de calitate aerospațială pentru a obține structuri de aluminiu de înaltă rezistență chiar și în condiții foarte dificile de drum.

Cele mai citite articole

Gama de semiremorci BENALU este foarte mare, acoperind toate cerințele pieții de profil. De exemplu, compania a lansat producția unei întregi linii de semiremorci de uz general (de la 22 la 110 metri cubi), alături de camioane de lemne și șasiu containere, suprastructuri pentru tractoare, semiremorci specializate pentru transportul hârtiei etc.

Cele mai apreciate sunt basculantele și semiremorcile cu încărcare spate. Scopul lor principal este transportul mărfurilor ușoare și foarte ușoare de volum mare (cărbune, îngrășăminte, cereale etc.).

Trebuie spus totuși că în ciuda volumelor mari de producție, jumătate din toate produsele BENALU, fiind din gama premium, sunt realizate la comandă.

Semiremorci BENALU cu podele mobile

Din punct de vedere structural, o podea mobilă este un sistem care asigură deplasarea platformei folosind un grup de ghidaje. Scopul principal este acela de a distribui uniform mărfurile în vrac pe suprafață și, prin urmare, de a crește eficiența transportului. În plus, utilizarea unui astfel de sistem elimină deteriorarea produselor în timpul încărcării și descărcării acestora.

Cu ajutorul unei podele mobile este posibil să se dozeze încărcătura echilibrat. Este suficient să se toarne marfa vrac respectivă la marginea podelei, după care va fi distribuită folosindu-se niște ghidaje speciale. Astăzi, astfel de dispozitive sunt considerate cea mai bună alternativă la semiremorcile simple dacă este necesar transportul de produse bucată/vrac.

Semiremorcile cu podea mobilă și-au demonstrat capacitățile de proiectare mai ales în companiile de transport implicate în producția și vânzarea de biomasă și combustibili alternativi, gestionarea deșeurilor, precum și pentru firmele care transportă deșeuri pe distanțe lungi.

Pentru a crește funcționalitatea semiremorcilor cu podea mobilă, producătorii oferă modele cu uși laterale care facilitează încărcarea încărcăturilor lungi. Pentru a proteja pereții de pericolul deteriorării, se pot folosi prelatele laterale. Podelele sunt acoperite cu material izolant suplimentar.

Echipamentele BENALU, atât noi, cât și folosite, se pot găsi și în țara noastră, inclusiv pe portalul Autoline.ro.

Cele mai citite articole