Închisoarea San Quentin și cei mai cunoscuți deținuți de aici


415

Vorbim despre una dintre cele mai vechi instituții penitenciare din SUA. A fost fondată în anul 1852. De atunci a găzduit de-a lungul timpului criminali celebri și figuri controversate. Totodată, a intrat în istorie fiind subiectul mai multor reforme juridice.

Cu timpul, a inspirat inclusiv jocuri. Titlul San Quentin este cunoscut în întreaga lume. Acest slot a atras un număr imens de utilizatori. Prin poveste și tematică, jocul aduce adrenalină. Astfel, a captat rapid interesul playerilor.

Charles Manson

Este probabil cel mai infam deținut din istoria închisorii. A fost liderul cultului Manson Family. A fost condamnat pentru orchestrarea unei serii de crime șocante în 1969. A contribuit la uciderea actriței Sharon Tate. Manson și adepții săi au fost responsabili de crime brutale. Au șocat populația în perioada lor de glorie. Tot ei au marcat sfârșitul erei hippie. La San Quentin, Manson a fost încarcerat mult timp. A fost un simbol al răului și violenței.

Richard Ramirez

A fost cunoscut și sub numele Night Stalker. A terorizat zona Los Angeles în 1980. A comis mai multe infracțiuni oribile, inclusiv omoruri, jafuri și violuri. A fost capturat în 1985. A primit condamnarea la moarte. Cu toate acestea a fost încarcerat la San Quentin. A decedata aici în 2013. Cazul a fost unul dintre cele mai mediatizate din perioada respectivă. A atras atenția publicului prin brutalitatea de neimaginat.

Stanley „Tookie” Williams

Este cunoscut pentru încercările de reabilitare. A fost cofondator al bandei Crips din Los Angeles. A primit condamnarea pentru patri crime. În timpul detenției, a scris cărți pentru copii. Tot acum a militat contra violenței grupurilor. A devenit astfel un simbol al reabilitării. Însă eforturile sale de a diminua pedeapsa au fost respinse. Williams a fost executat în 2005.

William Bonin

Cele mai citite articole

Sursa foto

A fost cunoscut sub numele Freeway Killer. Bonin a primit condamnarea pentru uciderea a minim 21 de tineri din California între 1970 și 1980. Metodele brutale și lipsa de remușcări au rămas în istorie. Astfel, a fost transformat într-o imagine de coșmar. Bonin a primit condamnarea la moarte. A fost executat cu injecția letală în 1996 la San Quentin.

Hans Reiser

Este un cunoscut programator. El a creat sistemul de fieșiere ReiserFS. A fost încarcerat pentru uciderea soției sale. Cazul a fost foarte mediatizat datorită notorietății sale. În plus, dispariția soției sale a fost înconjurată de mister. Inițial a pledat nevinovat. Ulterior, a condus autoritățile la locul unde era ascuns corpul acesteia. Astfel, a obținut o sentință mai ușoară, de doar 15 ani.

Sirhan Sirhan

Acesta  a fost asasinul lui Robert F. Kennedy. În anul 1968, l-a împușcat mortal în campania pentru președinție. A fost arestat la locul crimei. A primit condamnarea la moarte. Ulterior, pedeapsa a fost comutată la închisoare pe viață. cazul a rămas unul din cele mai discutate din istoria asasinatelor politice din SUA.

Scott Peterson

A fost condamnat pentru uciderea soției sale și a fiului lor. Cazul a atras atenția națională prin tragismul crimei. Comportamentul lui lipsit de emoții a amplificat interesul publicului. În 2004 a primit condamnarea la moarte. A fost încarcerat la San Quentin. Povestea a fost subiectul mai multor cărți și emisiuni TV. Cu timpul, a devenit un simbol al trădării și crimei domestice.

De-a lungul timpului, San Quentin a găzduit numeroși criminali notorii. De asemenea, a fost locul pentru unele dintre cele mai controversate figuri din istoria SUA. De la criminali brutali la cazuri complexe, toți au lăsat o amprentă în istoria Americii. Este un simbol al justiției, dar și al controverselor din sistemul penitenciar american.

Cele mai citite articole