De ce sa cumperi masini agricole second hand?


394

Lucrul pamantului este departe de a fi o sarcina usoara. Este nevoie, pe langa timp, de suficienta forta de munca si forta fizica pentru a-si creste productivitatea. Din fericire, progresul stiintific a permis dezvoltarea unor masini care usureaza acest lucru. De fapt, masinile agricole sunt de o importanta capitala in productia oricarui fermier.

Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa cumperi utilaje agricole noi, deoarece costurile pot fi relativ mari pentru unii fermieri. Cea mai simpla solutie ar fi cumpararea de utilaje agricole de ocazie. Dar care este interesul concret? Te invitam sa afli mai multe in acest articol.

Ce tipuri de utilaje agricole sa cumperi?

Trebuie remarcat faptul ca exista diferite tipuri de masini agricole. Acestea au si functii diferite. Poti, de exemplu, sa cumperi masini de ocazie pentru legume de camp. In orice caz, alegerea utilajelor agricole pe care vrei sa le cumperi depinde in principal de nevoile fermierului.

  • Masini de lucru la sol

Dupa cum sugereaza si numele, acestea sunt masini folosite pentru a efectua lucrari la sol. 

  • Plantarea utilajelor agricole

Aceste masini sunt folosite pentru a pune semintele in pamant. Aceasta este o operatie care necesita timp suficient, mai ales pentru suprafete mari. Prin urmare, se recomanda utilizarea instrumentelor potrivite, cum ar fi masinile de plantat. Este cazul semanatorului sau al semanatorului de cartofi.

  • Masini folosite pentru recoltare

Odata ce a sosit sezonul de recoltare, trebuie sa treci prin diferitele plante pentru a colecta fructele. Desi unii inca o fac manual, exista masini facute special pentru asta. Acestea permit recoltarea rapida si usoara.

Cele mai citite articole

Unele sunt chiar adaptate tipului de produs de recoltat. Ideal ar fi asadar sa cumperi masina agricola tinand cont de utilizarea pe care o va face.

Care sunt avantajele oferite de utilajele agricole second hand?

Este incontestabil, cumpararea de masini agricole second hand are avantaje enorme. Acestea sunt resimtite si la diferite niveluri.

  • Flexibilitatea pretului masinilor uzate

Mai intai trebuie sa recunoastem ca utilajele uzate sunt in general mai putin costisitoare decat cele noi. Intr-adevar, faptul ca sunt deja folosite le reduce valoarea de piata. Drept urmare, pretul lor este mai accesibil decat cel al masinilor noi. Acest lucru permite fermierilor sa reuseasca sa le cumpere fara prea multe dificultati. 

  • Pentru a-ti face investitia profitabila

Pretul masinilor agricole uzate le permite fermierilor sa-si faca investitiile profitabile. Intr-adevar, achizitionarea utilajului reprezinta pentru cei mai multi dintre ei o investitie semnificativa. Este deci necesar sa gasesti mijloacele financiare necesare pentru a-l putea cumpara. 

Cu toate acestea, masinile folosite sunt mai ieftine pe piata. Prin urmare, achizitionarea lor necesita mai putine resurse financiare, ceea ce faciliteaza rambursarea. 

  • Garantia eficientei

Masinile agricole second hand sunt mai fiabile din punct de vedere al eficientei. Acestea au lucrat deja in aceleasi conditii si sunt inca in stare buna. Noile utilaje, in schimb, nu au fost supuse conditiilor de lucru ale fermierilor. Sunt deci mai fragile din punct de vedere mecanic.

Riscurile de avarie sunt deci mult mai frecvente. Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca utilajul este in stare buna la momentul achizitiei. 

Cele mai citite articole