Cum alegi un ciocan rotopercutor bun?


386

Un ciocan rotopercutor este un instrument de mână electric sau acționat prin comprimarea aerului, care combină forța de șoc a unui ciocan cu rotația unui perforator. Acest lucru îl face ideal pentru a găuri materiale dure, precum betonul sau cimentul, dar poate fi, de asemenea, folosit pentru a îndepărta șuruburi și piulițe, pentru a tăia lemnul sau pentru a realiza diverse alte lucrări de construcție și de bricolaj. Citește în continuare și vei afla la ce să fii atent atunci când vine momentul să cumperi un rotopercutor bun.

La ce proiecte poți folosi un ciocan rotopercutor?

Ciocanul rotopercutor este un instrument puternic și versatil care poate face față unor proiecte diverse și poate fi de un mare ajutor în atelierul tău sau în proiectele de renovare a casei. Unele exemple de proiecte în care poți folosi un ciocan rotopercutor includ:

 • Demolarea pereților și a pardoselilor;
 • Instalarea sistemelor de încălzire și aer condiționat;
 • Instalarea tâmplăriei;
 • Înșurubarea și îndepărtarea șuruburilor și piulițelor;
 • Săpatul puțurilor;
 • Instalarea plăcilor de perete și a placajului;
 • Montarea și demontarea mobilierului.

Sfaturi utile pentru a alege un ciocan rotopercutor potrivit

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când încerci să alegi cel mai bun ciocan rotopercutor pentru proiectele tale:

 1. Puterea: Asigură-te că ciocanul rotopercutor are suficientă putere pentru a face față proiectelor tale. Modelele cu fir sunt mai puternice decat cele cu acumulator și sunt recomandate în cazul lucrărilor mai complexe. Rotopercutoarele cu acumulator sunt o soluție ideală atunci când trebuie folosite undeva unde nu există conectare la o sursă de curent.
 2. Greutatea: Dacă îl vei folosi pentru perioade lungi de timp, asigură-te că este suficient de ușor, ca să nu îți obosești prea mult mâinile.
 3. Vibrațiile: Un ciocan rotopercutor cu o vibrație redusă va fi mai confortabil de folosit și mai puțin obositor pentru mână.
 4. Durabilitatea: Dacă ciocanul rotopercutor are o construcție solidă, va rezista la o utilizare intensă.
 5. Accesoriile: Asigură-te că ciocanul rotopercutor pe care îl dorești vine cu accesorii utile, precum burghie și capete de impact pentru a-l face mai versatil.
 6. Prețul: Ia în considerare bugetul tău și asigură-te că alegi un ciocan rotopercutor care oferă o valoare bună pentru banii dați.
 7. Garanția: Asigură-te că ciocanul rotopercutor are inclusă o garanție care să-ți ofere protecție în cazul în care ceva nu funcționează cum trebuie.
 8. Recenziile: Citește recenziile altor utilizatori pentru a afla experiențele lor cu acele rotopercutoare înainte de a lua o decizie.

Cum se face mentenanța unui ciocan rotopercutor?

Cele mai citite articole

Iată câteva sfaturi pentru întreținerea unui ciocan rotopercutor:

 1. Curățarea: Șterge praful și curăță murdăria de pe ciocanul rotopercutor după fiecare utilizare. Acest lucru va preveni acumularea murdăriei și a prafului și va prelungi durata de viață a ciocanului.
 2. Lubricarea: Asigură-te că lubrifiezi întotdeauna componentele mobile ale ciocanului rotopercutor pentru a preveni uzura și pentru a-l face să funcționeze mai bine.
 3. Înlocuirea burghielor și a capetelor de impact: Asigură-te că înlocuiești burghiele și capetele de impact atunci când devin prea uzate sau îndoite. Acest lucru va preveni întreruperile în timpul lucrărilor.
 4. Verificarea cablului de alimentare: Ai grijă să verifici cablul de alimentare de fiecare dată când folosești ciocanul rotopercutor pentru a te asigura că nu este deteriorat sau rupt. Înlocuiește cablul, dacă este necesar, pentru a preveni accidentele.
 5. Depozitarea adecvată: Asigură-te că depozitarea se face întotdeauna într-un loc uscat și curat, ferit de umezeală și de temperaturi extreme, pentru a preveni deteriorarea ciocanului.
 6. Întreținerea regulată: Ai grijă în mod regulat de rotopercutorul tău, pentru a-l menține în stare bună și pentru a-l face să funcționeze optim.

În concluzie, atunci când încerci să alegi cel mai bun ciocan rotopercutor, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte care să te ajute să iei cea mai bună decizie. Află cât mai multe detalii despre calitatea și performanța ciocanului rotopercutor pe care îl ai în vedere urmând sfaturile de mai sus și astfel te vei asigura că îl vei alege pe acela care se potrivește nevoilor și proiectelor tale.

Sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole