Știai că alegerea unei lenjerii de pat adecvate face diferența între un somn de proastă calitate și un somn odihnitor?


490

O lenjerie de pat nouă îmbunătățește calitatea somnului, spun cercetătorii. Mai mult, durata pentru a adormi scade la 7 minute de la o medie de 15 minute, iar durata somnului crește cu 20 de minute. Odihna reprezintă un scop esențial, după o zi de muncă obositoare, cu mult stres și agitație. O lenjerie de pat potrivită, de calitate, are o contribuție decisivă în a avea un somn odihnitor.

Cum să ne alegem o lenjerie de pat

În trecut, doar cei înstăriți puteau să se bucure de așternuturi fine și relaxante. În vremurile noastre, ne putem bucura de o gamă variată de lenjerii de pat, potrivit nevoilor și gusturilor noastre. 

Tuturor ne place să ne relaxăm seara, în dormitorul nostru, într-un pat confortabil, cu o lenjerie de pat care să facă uitată o zi grea de muncă. Alegerea unei lenjerii de pat potrivite poate să aducă un aport decisiv pentru un somn de calitate, în funcție de confortul dorit.

Principalele criterii pentru alegerea unei lenjerii de pat care să te facă să te simți ca într-o oază de relaxare

Principalele criterii care trebuie să te preocupe sunt atât de ordin estetic, însemnând dimensiuni, culoare, design, cât și criteriul calitativ, care ține de material și țesătură. Materialul este esențial deoarece lenjeria de pat intră în contact direct cu pielea. Din punct de vedere calitativ, cele mai potrivite sunt confecționate din bumbac 100%. 

Bumbacul ranforsat nu se scămoșează și are o rezistență sporită în timp. Acest tip de material este rezistent la apă, lumină sau soluții de curățare, precum detergent. Datorită bumbacului de calitate, lenjeriile de pat din acest material sunt foarte ușor de întreținut si curățat. 

Cele mai citite articole

Dacă dorești un set de lenjerii de pat pentru copii trebuie să ai în vedere ca acestea să fie confecționate dintr-un bumbac extrem de delicat, dar și să garanteze un confort ridicat la utilizare. Materialul trebuie să fie moale și plăcut la atingere.

Să nu uităm de rolul estetic

Trebuie să ținem cont de faptul că așternuturile pot să ne influențeze întreg aspectul dormitorului, precum și starea noastră de spirit. Din acest motiv, rolul estetic are menirea de a crea o atmosferă cât mai plăcută.

Totul depinde de gustul fiecăruia, dar anumite culori, precum cele calde induc o stare de liniște, relaxare, care îți vor aduce o doză de optimism. Dacă ești o persoană care iubește culorile vii poți alege lenjerii de pat colorate cu modele variate. Cu cât este mai frumoasă și mai comodă lenjeria de pat, cu atât de plăcut ne va fi și somnul. 

Nu uita că un somn de calitate este cheia succesului pentru a face față tuturor provocărilor, iar alegerea unei lenjerii de pat perfecte, adaptată nevoilor și personalității tale, poate să îți creeze o oază de relaxare și liniște chiar în dormitorul tău. 

Despre SomProduct

Alege lenjerii de pat potrivite dormitorului tău din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/ SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole