TOP 4 lucruri de care ai nevoie dacă vrei să devii cofetar


409

TOP 4 lucruri de care ai nevoie dacă vrei să devii cofetar

A deveni cofetar nu este doar o modalitate bună de a-ți petrece timpul liber, dar poate fi și una profitabilă. Nu trebuie să ai abilități sau cunoștințe speciale pentru a începe. Tot ce trebuie să faci este să investești timp în a deveni mai informat despre diferitele tipuri de ingrediente, stiluri de gătit și tehnici și bani pentru a putea cumpăra niște instrumente care îți vor face viața mai ușoară. Dacă ești interesat să începi o afacere care implică prepararea de produse de cofetărie delicioase, atunci acest articol este pentru tine!

Iată 4 lucruri de care ai nevoie dacă vrei să devii cofetar:

  1. Investește într-un cuptor bun

Dacă intenționezi să începi o afacere de cofetărie, trebuie să investești într-un cuptor bun. Un cuptor este un echipament esențial în orice brutărie. Produsele de copt se ridică și se extind atunci când sunt încălzite într-un cuptor, așa că un cofetar cu experiență caută întotdeauna rețeta perfectă pentru a crea un răsfăț delicios. Există o mulțime de factori care afectează gustul produselor tale, dar primul lucru pe care trebuie să-l înțelegi este fizica coacerii. Când ingredientele sunt amestecate, nu cresc toate în același timp. În schimb, ingredientele cu un conținut ridicat de zahăr (cum ar fi prăjiturile, brioșele și prăjiturile) se extind, în timp ce ingredientele cu un conținut mai scăzut de zahăr (cum ar fi pâinea și biscuiții) vor crește și vor umple forma. Cunoașterea acestor lucruri te va ajuta să alegi tipul potrivit de produse pe care vrei să îți focusezi afacerea.

  1. Investește într-un mixer bun

Blaturile pentru tort, umpluturile, cremele, amestecul pentru brioșe sau produsele de panificație sunt produse prin combinarea ingredientelor cu ajutorul unui mixer. Produsele de copt trebuie să fie bine amestecate, astfel încât să se poată combina uniform și să formeze un aluat consistent. Cheia pentru a găsi un mixer bun este să găsești unul care să se ocupe cu ușurință de cantitatea de ingrediente pe care o folosești în produsele tale.

  1. Investește într-un frigider bun

Cele mai citite articole

Folosirea ingredientelor potrivite este cheia pentru produse de cofetărie cu gust bun. Produsele de copt trebuie păstrate la frigider pentru a rămâne proaspete. Cel mai bun mod de a le depozita este în recipiente etanșe care permit aerului să intre doar atunci când recipientul este deschis. Un recipient ermetic previne ca ingredientele să devină prea moale. Dacă produsele tale de copt nu sunt depozitate corespunzător, vor avea un gust prost și își vor pierde prospețimea. Este esențial să le păstrezi într-un recipient etanș care este depozitat la frigider. Alege din gama de combine frigorifice de pe Altex.ro un frigider care îți va păstra produsele de copt proaspete timp de mai multe zile și te va ajuta să menții o calitate constantă a produselor tale.

  1. Alege o nișă

Alegerea unei nișe este unul dintre cei mai importanți pași în începerea unei astfel de afaceri. Trebuie să alegi o nișă care să fie atractivă atât pentru tine  cât și pentru piața țintă și care să fie, de asemenea, profitabilă. Fie că este vorba strict de torturi, prăjituri, brioșe sau vrei să ai o cofetărie care oferă puțin din toate, este important să știi ce vrei să faci și să te axezi pe un singur lucru la început, iar în timp să îți extinzi lista de produse. Dacă intenționezi să oferi o gamă largă de produse de la început, s-ar putea să te simți copleșit și anxios.

În concluzie, dacă ești interesat să începi un nou business este important să investești în instrumentele necesare pentru a fii sigur că vei reuși.

Sursă foto: unsplash.com.

Cele mai citite articole