Care sunt cele mai bune materiale pentru implanturi dentare


408

Care sunt cele mai bune materiale pentru implanturi dentare

Timp de atatia ani, practic toate implanturile dentare au fost derivate dintr-un material numit titan. Odata cu aparitia tehnologiei insa din ce in ce mai multe implanturi dentare sunt fabricate acum din diferite materiale. 

Aceste materiale au facut obiectul unor cercetari ample, luand in considerare in mod critic proprietatile fizice si chimice care le afecteaza aplicatiile clinice. Astfel de proprietati includ microstructura si compozitia suprafetei unui implant. 

De preferinta, materialele implantului dentar ar trebui sa fie biocompatibile. De asemenea, ar trebui sa fie rezistente atat la coroziune, cat si la fracturare. De aceea, medicii cauta cele mai bune implanturi dentare pentru pacientii lor.

Cum se aleg materialele corect?

Materialele pentru implanturi dentare pot fi din titan sau zirconiu. In ciuda materialelor implantului dentar, acestea trebuie sa fie robuste. Rezistenta materialelor implantului dentar si designul acestuia trebuie sa ramana compatibile cu proprietatea fizica a implantului.

Cele mai citite articole

Fabricat din metal, titanul este considerat cel mai comun tip de materiale pentru implanturi dentare. Marea sa caracteristica a fost descoperita in 1950. In acest timp, descoperirile arata ca implanturile realizate din titan metalic permit osului sa creasca corect. Adica atunci cand este pus in contact cu osul si nu este deranjat, osul va creste langa implant. Acest lucru va crea, la randul sau, o afinitate permanenta.

Din momentul acestei descoperiri, materialele pentru implanturi dentare din titan au fost cele mai cautate implanturi. Ofera rezultate de lunga durata, iar costul este foarte rezonabil. Ramane unul dintre cele mai bune materiale de implant dentar din toate timpurile.

Spre deosebire de titan, zirconiul este o inventie recenta. Este considerat cel mai promitator viitor al materialelor pentru implanturi dentare. Materialele pentru implanturi dentare din zirconiu au fost utilizate complet pentru bonturi la inceputul anilor 1990. Dar in aceasta perioada, materialele pentru implanturi de titan erau inca la moda.

Abia in 2003, Coralroot a lansat prima coroana all-in-one pe baza de materiale de implant dentar. Desi sunt relativ noi, materialele pentru implanturi dentare din zirconiu sunt din ce in ce mai populare si mai des utilizate pentru pacientii care au nevoie de astfel de lucrari.

Cele mai citite articole