Rinoplastie secundara – Cand sa o faci si in ce cazuri sa nu o faci


418

Rinoplastia secundara este efectuată pentru corectarea problemelor care rămân după intervenţia primară. Dacă problemele estetice sunt foarte des motivul pentru rinoplastia primară, atunci rinoplastia de revizuire este direct legată de problemele de sănătate. De regulă, se efectuează o a doua rinoplastie din cauza unei prime operații nereușite. 

Dacă este greșeala unui chirurg plastician, atunci, desigur, pacientul preferă să apeleze la un alt specialist. Și în acest caz, alegerea unui medic ar trebui să se facă deosebit de atent. Practic, chirurgul va trebui să opereze cu o lipsă de informații. 

Operaţia de rinoplastie secundara se face după prima operație de rinoplastie, iar starea țesuturilor se poate schimba drastic. Rinoplastia repetată este o operație extrem de delicată, a cărei sarcină principală este de a corecta deficiențele.

Rinoplastie nereuşită – Considerente

Dar există și alte motive pentru care rinoplastia poate fi considerată nereușită. În primul rând, aceasta este nerespectarea de către pacient a recomandărilor medicului în perioada de reabilitare. Afectarea accidentală a nasului operat, făcută prin nepăsare, poate anula eforturile chirurgului, iar în locul unui aspect atractiv pe care l-ai observat deja în simulările pe computer înainte de operația plastică, poţi obține un rezultat complet imprevizibil.

Cele mai citite articole

Și, în sfârșit, al treilea motiv pentru care pacienții caută uneori să facă o operaţie de rinoplastie secundară, este nemulțumirea subiectivă față de rezultatele operației. Orice chirurg plastician îţi va spune că poţi evalua rezultatele rinoplastiei la cel puțin 6 luni după ce a fost efectuată. Orice comparație de fotografii înainte și după rinoplastie (care este cel mai important argument) are sens abia după încheierea perioadei de recuperare. 

Dar nu fiecare pacient are răbdarea să aștepte acest moment. În cazuri deosebit de triste, nicio conversație cu medicul care a efectuat operația nu ajută, iar pacientul apelează la un alt specialist cu cererea de a corecta de urgență situația. Cu toate acestea, rinoplastia de revizuire este posibilă și nu mai devreme de șase luni de la operația primară și niciun chirurg care se respectă nu se va angaja să o facă mai devreme.

În ce alt caz medicul îţi va refuza o rinoplastie de revizuire imediată? În prezența contraindicațiilor medicale – de exemplu, cu exacerbarea anumitor boli, cu debutul sarcinii. De asemenea, un anumit procent dintre pacienții care solicită rinoplastie au probleme nu cu forma nasului, ci cu probleme pur psihologice. 

Un chirurg bun va identifica un astfel de pacient în timpul primelor consultații. Dar există clinici care funcționează pe principiul „orice capriciu pe banii tăi”. În acest caz, pacientul care a fost supus unei intervenții chirurgicale plastice rămâne nemulțumit de rezultatele acesteia şi apelează la un alt chirurg pe rinoplastie. Dacă îţi vei alege un medic conștiincios, acesta va refuza să facă o a doua operație și va găsi o modalitate de a te convinge să lucrezi şi cu un psihoterapeut.

Cele mai citite articole