CS Dinamo, marș triumfal spre cel de-al șaptelea titlu consecutiv în Liga Națională?


438

CS Dinamo, marș triumfal spre cel de-al șaptelea titlu consecutiv în Liga Națională?

Puține cluburi sportive din România se pot lăuda cu un parcurs atât de bun, pe plan intern, precum cel al secției de handbal masculin a CS Dinamo. “Dulăii“ antrenați, în prezent, de Xavi Pascual au câștigat ultimele șase ediții ale Ligii Naționale și doar pandemia de coronavirus le-a “furat“ dreptul de a cuceri și titlul din 2020. 

În prezent, Dinamo marșează triumfal către cel de-al șaptelea titlu la rând, un adevărat record istoric. Alb-roșiii merg excelent și în Liga Campionilor, însă au nevoie să cucerească un nou titlu pentru a avea certitudinea că vor beneficia de wild card din partea EHL. Doar în baza unei astfel de “invitații“ vor putea lua parte la următoarea ediție a Champions League.

O poate opri cineva pe CS Dinamo?

“Dulăii“ lui Pascual au iernat fără niciun fel de grijă, pe plan intern. Ei au terminat anul 2022 cu 15 victorii din tot atâtea partide disputate și un atac care a produs nu mai puțin de 565 de goluri! Nicio altă echipă din prima divizie nu a reușit să treacă pragul de 500 de goluri marcate, ceea ce demonstrează forța ofensivă excepțională a dinamoviștilor. Aceștia sunt la 10 puncte deasupra celei de-a doua clasate, CSM Constanța.

Diferența de puncte este una atât de mare încât pare imposibil ca alb-roșiii să mai fie prinși până la finalul sezonului. Și nu doar diferența de puncte este un argument, ci și diferența valorică dintre Dinamo și toate celelalte echipe din campionat. Dacă vrei să profiți de forța “dulăilor“, pariază pe evenimente de handbal – dinamo merge foarte bine și în Liga Campionilor, fiind aproape sigură de prezența în fazele superioare ale competiției, deși a trebuit să înfrunte în faza grupelor echipe precum PSG, Telekom Veszprem sau Magdeburg. Nu este un secret că echipa din Ștefan cel Mare își propune să câștige, în cel mai scurt timp, competiția continentală.

Cele mai citite articole

Acest lucru este dovedit și de transferurile efectuate în ultimii ani, dar mai ales de faptul că tehnicianul Xavi Pascual a ales să își prelungească în iarnă contractul cu bucureștenii, deși avea pe masă o ofertă extrem de tentantă venită din partea coloșilor de la PSG. Încurajat și de inimoșii suporteri dinamoviști, Pascual a ales să rămână la Dinamo. 

În condițiile actuale, Dinamo pare că se îndreaptă spre cel de-al șaptelea titlu consecutiv în Liga Națională și către o participare prelungită în Liga Campionilor. De altfel, alb-roșiii ar fi putut să aibă în palmares și titlul din 2020, atunci când conduceau detașat competiția internă. Campionatul a fost, însă, întrerupt din cauza pandemiei. Decizia Federației Române de Handbal de a declara sezonul nul a fost îndelung criticată de către conducătorii și suporterii dinamoviști. 

Clubul alb-roșu este implicat și în Cupa României, competiție pe care a câștigat-o în ultimii trei ani. Astfel, Dinamo ar putea ajunge la încă un event, dacă reușește să se impună în ambele competiții interne. Alege să urmărești meciurile “dulăilor“ și să pariezi pe acestea, profitând de spectacolul garantat de către Saeid Heidaridad, Ante Kuduz, Alex Pascual sau Ali Zein!

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole