Principalele criterii de care sa tii cont cand alegi parchetul pentru acasa 


426

Parchetul laminat este una dintre cele mai populare tipuri de pardoseala, pentru care oamenii opteaza indiferent de dimensiunea, destinatia sau nivelul de trafic al incaperii in care va fi montat. Acesta poate fi gasit intr-o mare varietate de modele, culori si dimensiuni, astfel incat sa fie potrivit chiar si in spatii comerciale cu un trafic foarte intens. 

Toata aceasta varietate ii poate incurca insa pe cei care sunt in cautarea parchetului potrivit pentru casa lor, motiv pentru care ar trebui sa tina cont de o serie de criterii atunci cand isi doresc sa cumpere parchet laminat pe care sa il monteze in camerele lor. Unele dintre aceste criterii sunt: 

Destinatia incaperii 

Cele mai citite articole

Un prim aspect de care ar trebui sa se tina cont in momentul alegerii parchetului pentru acasa este destinatia pe care o are spatiul in care acesta urmeaza a fi montat. Cum exista persoane care isi doresc acelasi tip de pardoseala in intreaga casa, este recomandat sa se aleaga un parchet care sa imbine toate caracteristicile necesare incaperilor cele mai pretentioase, cum este bucataria sau chiar baia. Deci ar trebui sa fie mai durabil, pentru trafic intens si rezistent la umiditate. 

Sistemul de montaj 

Sistemul de montaj al placilor de parchet este si el un criteriu foarte important, in special pentru cei care doresc sa se ocupe singuri de aceasta etapa a amenajarii casei. Cu toate ca sistemul prin dublu clic este cel mai des intalnit si usor de montat, exista si alte sisteme, motiv pentru care trebuie sa se acorde o mare atentie acestui aspect. 

Culoare si design 

Parchetul laminat poate fi gasit in numeroase culori si modele, datorita carora acest tip de pardoseala este usor de integrat in orice stil de amenajare. Pentru a obtine rezultatul dorit poate fi ales parchet cu placi cu un format dreptunghiular sau patrat, care imita marmura si gresia – pentru o atmosfera mai urbana, moderna – sau placi cu un aspect mai alungit, care imita parchetul si lemnul, cu numeroasele sale specii, pentru o amenajare clasica sau rustica. 

Cele mai citite articole