Cine are nevoie de implant dentar


382

Implanturile dentare sunt stalpi sau rame metalice care sunt implantate in osul maxilarului superior sau inferior. Odata ce un implant dentar este amplasat la locul lui, medicul dentist poate atasa protezele dentare de ele. 

Nu este neobisnuit ca oamenii sa amane mersul la dentist pana cand problemele dentare necesita o atentie imediata. Este de remarcat faptul ca aceasta atitudine adauga probleme suplimentare care ar fi putut fi evitate. Multi pacienti percep inca o vizita la dentist ca pe o procedura neplacuta si dureroasa. 

Dar dezvoltarea stiintei si a progresului tehnologic din ultimii cativa ani, a dus la schimbari semnificative in stomatologie. Astazi, o vizita la o clinica moderna elimina majoritatea momentelor neplacute care erau prezente cu doar cativa ani in urma. Metodele moderne si profesionalismul stomatologilor fac posibila refacerea unui dinte calitativ si nedureros. Una dintre cele mai progresive metode este implantarea dentara.

De ce este necesar un implant dentar? 

Deoarece implanturile sunt plasate in osul maxilarului, acestea servesc drept baza stabila pentru dintii artificiali. Protezele si puntile sustinute pe implant nu vor aluneca si nu se vor misca in gura, ceea ce este deosebit de important atunci cand mananci sau vorbesti. Datorita acestui atasament, protezele, puntile, precum si coroanele individuale atasate la implanturi, se simt mai aproape de dintii naturali decat puntile sau protezele conventionale. 

Cele mai citite articole

Pentru unii, puntile si protezele conventionale nu sunt confortabile sau nu sunt deloc potrivite, din cauza bolilor mucoasei bucale, a procesului alveolar usor sau din cauza senzatiei de greata cauzata de aceste modele. In plus, puntile conventionale trebuie sa fie atasate de dinti de ambele parti ale golului rezultat din pierderea unui dinte. Avantajul unui implant este ca permite dintilor adiacenti sa nu fie slefuiti pentru a mentine noul dinte pe loc.

Pentru a putea pune un implant dentar, trebuie sa ai gingii sanatoase si suficient os pentru a fixa implantul. In plus, cu siguranta ar trebui sa pastrezi aceste zone ale cavitatii bucale in stare buna de igiena. O buna igiena orala si vizitele regulate la stomatologie sunt esentiale pentru succesul pe termen lung al implanturilor dentare. 

Implanturile sunt de obicei mai scumpe decat alte metode de inlocuire a dintilor si majoritatea asigurarilor de obicei nu le acopera. Pana in prezent, implanturile intraosoase sunt considerate de stomatologi ca fiind cele mai de incredere. 

Se implanteaza direct in osul maxilarului. Odata ce tesuturile din jur s-au vindecat si osul fuzioneaza cu implantul plasat in el, se efectueaza o a doua operatie pentru a atasa stiftul la implant. In cele din urma, dintele (sau dintii) artificial este atasat de bont, unul cate unul sau grupati impreuna pe o punte sau proteza. Un implant dentar dureaza de obicei 10-20 de ani, in functie de locatia implantului si daca pacientul mentine o igiena orala buna si viziteaza regulat medicul dentist. 

Cele mai citite articole