Microfoane spion – Noua tehnologie de spionaj de acasa


405

Un microfon spion se refera de obicei la unul dintre cele doua tipuri de microfoane: cele care pot fi ascunse pentru a inregistra sunet fara inregistrare si microfoane care pot inregistra sunet pe distante lungi. Microfoanele ascunse pot fi gasite in mai multe forme diferite si sunt comune in diverse echipamente de spionaj. Cu toate acestea, microfoanele cu raza lunga tind sa fie ceva mai specializate si pot avea multe forme diferite. Modelele de microfoane spion pot folosi diferite tipuri de tehnologie pentru a receptiona semnalul. Microfonul spion poate fi folosit de fortele de ordine, anchetatorii privati si cetatenii individuali.

Scopul unui microfon spion variaza de obicei in functie de nevoile utilizatorului, iar scopul afecteaza adesea tipul de microfon utilizat. Unul dintre cele mai comune tipuri de microfoane spion este unul care inregistreaza sunetul intr-o zona destul de mica, dar poate fi ascuns cu usurinta pe o persoana sau alt obiect. Aceste microfoane pot fi incorporate in alte dispozitive, cum ar fi ochelari special proiectati sau bijuterii cu microfon incorporat. Ele pot fi ascunse si in alte moduri, cum ar fi un microfon care este ascuns printre frunzele unei plante sau ascuns in hainele unei persoane.

Cine utilizeaza microfoane spion?

Un microfon spion poate fi, de asemenea, un dispozitiv mai mare conceput pentru a inregistra mai putin sub acoperire intr-o zona mica si mai mult pentru a asculta intr-o zona la o distanta mare. Aceste tipuri de microfoane spion pot capta sunetul pe distante lungi si pot fi conectate la un dispozitiv care inregistreaza sunetul primit, precum si la casti, permitand operatorului sa asculte sunetul in timp ce acesta este captat. Acest tip de microfoane spion sunt adesea, dispozitive mai mari, de obicei un microfon directional de mana, si greu de ascuns, desi raza de actiune oferita de un astfel de dispozitiv, poate inregistra mai usor fara detectare.

Cele mai citite articole

Angajatii si agentii de aplicare a legii folosesc in mod obisnuit un microfon spion pentru a asculta conversatiile suspectilor criminali. Aceste tipuri de microfoane pot fi folosite si pentru a inregistra conversatii in secret. De asemenea, astfel de microfoane sunt adesea denumite microfoane „cu fir” si sunt purtate pentru a inregistra dovezi vocale in timpul unei investigatii. 

Detectivii si anchetatorii privati folosesc adesea si acest tip de microfon, de obicei pentru a furniza dovezi si a-si documenta munca. Utilizarea unui microfon spion de catre persoane fizice, precum si de catre fortele de ordine fara permisiunea de a-l folosi, poate avea consecinte juridice din cauza legilor privind confidentialitatea.

Astfel, dispozitivul este un corp mic si compact. Fermitatea sau durabilitatea acestuia variaza evident in functie de model. Dispozitivul are un microfon incorporat care iti permite sa inregistrezi un sunet si este folosit in principal, pentru ascultarea discreta a conversatiilor. 

De asemenea, este posibil sa reglezi sensibilitatea microfonului. Aceasta setare nu este doar pentru calitatea inregistrarii, ci faciliteaza si utilizarea accesoriului. In detectarea sunetului, inregistrarea poate incepe automat. Daca selectezi o sensibilitate mai mare a microfonului, dispozitivul va putea prelua conversatiile cu voce joasa.

Cele mai citite articole