Ce Trebuie Să Ştii Despre Albirea Dentară Înainte De A Te Adresa Unei Clinici Specializate?


444

Pentru că tot mai mulţi pacienţi ai clinicii stomatologice Dental Elite şi în general al clinicilor specializate în servicii stomatologice de estetică apelează la albire dentară, pacienţii trebuie să ştie dinainte la ce riscuri se expun, ce avantaje vor avea şi cât de mult va conta acest aspect în obţinerea obiectivelor dorite atât pe plan personal, cât şi personal.

Un zâmbet strălucitor cu dinţii perfect aliniaţi şi albi întruchipează pacienţi cu un aspect fizic foarte plăcut, iar estetică dentară modernă poate îndeplini acest vis. Albirea dinţilor este o decizie majoră atât pentru estetică, cât şi pentru sănătatea orală a pacienţilor.

Cauzele îngălbenirii dinţilor

Pacienţii care apelează la albirea dentară o fac de regulă din cauză că dinți au nuanţe mai închise de galben sau maroniu sau gri, lucru care nu se va dovedi un atu pe plan personal sau profesional. O dantură incorect îngrijită cu un aspect neplăcut nu va stârni admiraţie şi nici încredere în forţele proprii pentru pacienţi. Cele mai des întâlnite cauze ale îngălbenirii dentare sau a schimbării culorii danturii sunt:

  • unele alimente colorate consumate în exces;
  • consumul de sucuri acidulate zilnic;
  • fumatul şi consumul de cafea;
  • vinul roşu consumat des;
  • lipsa igienei dentare personale;
  • folosirea apei de gură cu clorhexidină;
  • folosirea unor medicamente;
  • extirparea nervului dintelui.

Metode de albire dentară

Principalele metode de albire dentară efectuate într-un cabinet stomatologic sunt:

  • albirea activată de o sursă de lumină prin care se aplică gel de albire pe suprafaţa dinţilor după ce gingia a fost protejată de o substanţă specifică şi acest gel este expus unei surse de lumină;
  • albirea internă sau interdentara, specifică dinţilor devitalizati care au fost supuşi tratamentului endodontic.

Cele mai citite articole

Albirea dentară efectuată la domiciliu nu este recomandat pacienţilor, fie că este pe bază de geluri de albire, paste de dinţi sau soluţii de albire ori gutiere cu gel de albire, fiindcă nu sunt foarte eficiente şi, dacă sunt folosite în mod incorect, se risca sănătatea dinţilor.

Riscuri şi contraindicaţii ale albirii dentare

Cele mai des întâlnite riscuri şi reacţii secundare ce pot să apară în urma unui tratament de albire includ creşterea sensibilităţii dinţilor şi a iritaţiilor minore la nivelul gingiei, care dispar la câteva zile de la întreruperea tratamentului. În plus, este foarte important ca pacienţii s consulte medicul înainte de debutul procedurii pentru că anumite situaţii pot contraindica începerea tratamentului. Cert este ca albirea dinţilor nu influenţează culoarea plombelor din compozit sau alte restaurări dentare şi nu afectează lucrările ceramice, din aur sau din alte aliaje metalic.

De asemenea, aceste servicii nu sunt recomandate pacienţilor sub 16 ani sau femeilor însărcinate sau care alăptează. Trebuie reţinut faptul că albirea dentară nu afectează dinții, dar această manoperă nu este efectuată fără o consultaţie la medicul stomatolog care observă starea de sănătate a pacientului şi care poate indica cea mai bună metode de albire, în funcţie de fiecare caz în parte.

Nu în ultimul rând, este foarte important să se ţină cont de starea de sănătate generală şi orală a pacienţilor înainte de a alege această opţiune de estetică dentară.

Cele mai citite articole