Cum să vă îmbunătățiți căutarea de locuri de muncă online?


416

Căutarea unui nou loc de muncă online poate fi uneori consumatoare de timp. Acest lucru poate fi deosebit de anevoios mai ales dacă continuați să căutați zeci de pagini de informații despre locuri de muncă pe motoarele de căutare. Pentru a schimba această situație, este nevoie de o nouă abordare.

CV-uri personalizate.

Personalizați-vă CV-ul. Acest lucru înseamnă să-l personalizați pentru fiecare loc de muncă la care candidați. Citiți-vă CV-ul pentru a determina de ce sunteți candidatul potrivit pentru postul respectiv. Includeți competențele, experiența și realizările dumneavoastră. Furnizați un șablon și personalizați-l. Păstrați detaliile importante, cum ar fi studiile și datele de contact, dar adaptați-vă competențele și responsabilitățile anterioare pentru a se potrivi postului pentru care candidați.

Creați un portofoliu.

Rezultatele măsurabile și proiectele finalizate reprezintă cea mai ușoară modalitate prin care potențialii angajatori își pot face o idee despre competențele dumneavoastră. Chiar dacă nu aveți o atracție vizuală, cum ar fi vânzările sau managementul proiectelor, folosiți rapoarte, tabele și statistici pentru a vă ilustra realizările. Creați o pagină web unde portofoliul dvs. poate fi vizualizat cu ușurință.

Căutați după cuvinte cheie.

Cele mai citite articole

Definiți câteva cuvinte-cheie relevante pentru postul pe care îl căutați și folosiți motoarele de căutare pentru a găsi locuri de muncă potrivite.

Utilizați funcțiile LinkedIn

Cei mai mulți oameni caută locuri de muncă pe LinkedIn doar după cuvinte cheie și locație, dar puteți utiliza funcția de căutare avansată sau activați notificările pentru a primi anunțuri relevante.

CV-ul de pe LinkedIn este locul unde vă prezentați istoricul muncii și vă rezumați experiența, competențele și interesele personale. Ajustați-vă setările pentru a anunța companiile că sunteți în căutarea unui loc de muncă. Opțiunea discreționară vă permite să ascundeți căutarea unui nou post de angajatorul dvs. actual.

Folosiți-vă contactele.

Alocați-vă timp pentru a vă actualiza vechile contacte profesionale. Nu se știe niciodată cum vă pot ajuta în viitor persoanele pe care le-ați cunoscut în trecut. Comunicarea și legăturile cu oamenii rămân o metodă tradițională și foarte eficientă de căutare a unui loc de muncă online.

Găsirea unui loc de muncă potrivit nu a fost niciodată mai ușoară. Folosiți toate instrumentele online pe care le aveți la dispoziție pentru a găsi cel mai bun post!Sursă:  gasiti-job.com

Cele mai citite articole