Cum poti consuma doua dintre cele mai bune superfructe?


404

Fructele si legumele trebuie sa se regaseasca in alimentatia tuturor oamenilor, acestea avand un rol important in mentinerea sanatatii organismului. In timp ce unii oameni aleg deliberat anumite fructe, cunoscute ca fiind superalimente, altii le integreaza in alimentatia lor fara sa le cunoasca toate beneficiile pe care acestea le ofera. 

Doua dintre superfructele care au un continut foarte mare de nutrienti, vitamine si minerale sunt catina si aronia. Un aspect important pentru romani, referitor la cele doua, este faptul ca acestea sunt cultivate si in Romania, respectandu-se normele in vigoare, astfel incat oamenii sa se poata bucura de toate beneficiile pe care acestea le ofera. 

Cum pot fi introduse in alimentatie catina si aronia?

Atat catina, cat si aronia, se pot gasi in stare naturala sau sub diferite forme, de la fructe uscate, gem, suc pana la sirop, pulbere sau chiar sub forma de comprimate. Astfel ca orice persoana sa le poata consuma cu placere. 

Exista chiar si posibilitatea de a gasi suc de aronia si catina, datorita caruia oamenii se pot bucura de beneficiile ambelor fructe intr-un singur preparat. 

Cele mai citite articole

De asemenea, aceste fructe pot fi introduse si in diferite retete, ceea ce va transforma un preparat delicios intr-unul care este si sanatos. Ceaiul este inca o modalitate foarte simpla de a introduce catina si aronia in alimentatie, mai ales ca astfel consumate, substantele continute de acestea nu se pierd si pot fi asimilate de organism. 

Ce sunt superfructele si de ce este important sa fie consumate? 

Fructele si alimentele in general care sunt foarte bogate in nutrienti si antioxidanti de ajutor organismului uman sunt denumite superfructe. Datorita continutului ridicat de astfel de substante sanatoase, consumul unor astfel de superfructe si superalimente aduce numeroase beneficii organismului. 

De la incetinirea procesului de imbatranire, la imbunatatirea aspectului pielii si chiar tratarea unor afectiuni medicale importante, toate acestea reprezinta actiuni ale consumului de superfructe. 

In concluzie, cei care doresc sa adopte obiceiuri sanatoase in ceea ce priveste alimentatia lor ar trebui sa introduca in meniu fructe de aronia si catina, dar si alte tipuri de superalimente.

Cele mai citite articole