Cele mai importante motive pentru care sa te apuci de pescuit


410

Pentru cei care se intreaba de ce tot mai multe persoane isi cumpara o barca pneumatica pentru a merge la pescuit cu ea, exista mai multe avantaje mai putin cunoscute ale pescuitului, care ar trebui sa fie luate in calcul. Pescuitul nu este doar despre relaxare si despre dormit pe balta, iar specialistii atrag atentia asupra avantajelor pe care le ofera.

Pescuitul reduce stresul

40% dintre adulti stau treji noaptea din cauza stresului, iar faptul ca in timpul pescuitului pescarul sta langa apa scade anxietatea si aduce un sentiment de calm. Tot mai multe organizatii pentru sanatate isi dau seama de acest lucru si incep sa foloseasca beneficiile terapeutice ale pescuitului pentru a trata tulburarea de stres post traumatic si alte boli.

Pescuitul poate aduce mai multi prieteni

Indiferent de varsta, inscrierea intr-un club de pescuit, ajuta oamenii sa faca parte dintr-o comunitate, indiferent daca participa la competitii impreuna  sau doar  se saluta atunci cand se intalnesc pe balta. 

Cele mai citite articole

In plus, este posibil ca cei care fac parte din clubul de pescuit sa descoepre ca au hobby-uri si idei comune si sa aiba relatii in afara clubului. Astfel, se pot lega prietenii pe termen lung foarte usor, chiar si de catre cei care abia atunci s-au mutat in zona si care nu cunosc pe nimeni.

Pescuitul imbunatateste stima de sine

Pescuitul este despre obiective personale, iar atingerea acestor obiective este o modalitate sigura de a imbunatati stima de sine. Este, de asemenea, o abilitate de care fiecare persoana se poate bucura la orice varsta. Fiecare pescar isi aminteste prima captura si este mandru de toate reusitele obtinute.

Pescuitul este, de asemenea, abilitatea perfecta de transmis. Multi pescari isi amintesc ca un parinte, bunic sau alta ruda i-a dus la un lac local si le-a aratat cum sa prinda primul lor peste. Petrecerea timpului cu familia promoveaza, de asemenea, sentimente de siguranta si bunastare, facand pescuitul o activitate care merita invatata.

Acestea sunt principalele avantaje oferite de pescuit, de care fiecare persoana se poate bucura la orice varsta si in aproape orice loc din tara, pentru ca peste tot exista in apropiere zone de pescuit.

Cele mai citite articole