3 lucruri de care să ții cont înainte de a proiecta o casă


411

3 lucruri de care să ții cont înainte de a proiecta o casă

În general, atunci când alegi să îți construiești o casă nouă, ai impresia că știi cu exactitate cum îți dorești să arate aceasta, uitând să iei în calcul anumite rigori de proiectare. Nu întotdeauna ceea ce ai văzut în reviste, în filme sau chiar în realitate, se potrivește cu spațiul sau nevoile tale și ale familiei tale.

Victor Hugo spunea că „acolo unde nu se elaborează niciun plan, haosul va domni în curând”. Acest citat se aplică perfect și când vine vorba despre proiectarea unei locuințe, iar acest lucru ți-l pot confirma reprezentanții oricărui birou de proiectare.

Iată câteva sfaturi de care să ții cont în proiectarea casei tale!

1. Începe simplu.

Înainte de a apela la un specialist pentru realizarea proiectului noii locuințe, fă o listă cu funcțiile pe care dorești să le îndeplinească fiecare cameră. În felul acesta echipa de proiectanți a casei tale va înțelege ce îți dorești.

2. Gândește-te la viitor.

Cele mai citite articole

Ai sau plănuiești să aveți copii în următorii ani? Ai părinți în vârstă? Dacă da, va trebui să te gândești la găzduirea membrilor apropiați ai familiei în multe scenarii diferite, cum ar fi studenții care se întorc în weekend-uri acasă, găzduirea nepoților și bunicilor, îngrijirea părinților în vârstă – chiar și cazarea familiei extinse în vacanțe. 

De asemenea, dacă speri să treci de la o slujbă de birou la propria afacere, pe care să o coordonezi de la domiciliu, proiectul casei ar trebui să includă un birou sau un spațiu flexibil. 

3. Prezentați și maximizați lotul.

De multe ori, cei care vor un proiect de casă la comandă dețin deja proprietatea în care va fi amplasată locuința. Dacă știi deja unde va fi situată casa ta, echipa de proiectare va lua în considerare topografia, dimensiunea și cele mai bune caracteristici ale terenului.

De exemplu, dacă spațiul pe care va fi construită casa are vedere la un peisaj natural, ai putea alege să îți poziționezi camera de zi cu ferestrele către acel peisaj.

Pe lângă faptul că ferestre ar trebui să fie orientate spre cele mai bune vederi ale casei, va trebui să iei în calcul dacă terenul este în pantă. Un proiect personalizat al unei case amplasată pe o pantă abruptă va arăta foarte diferit față de proiectul unei case pe un teren plat.

Cele mai citite articole