Ce sunt presele şi care sunt utilizările lor


395

Performanţa inovativă aduce în prim-plan mai multe tipuri de prese cu putere şi parametri specifici, folosite pentru a compacta cantităţi mari de produse sau deşeuri. Diverse modele de prese au luat fiinţă din necesitatea de a eficientiza munca cu cantităţi industriale de produse agricole sau alimentare, precum şi în industria deşeurilor. Baloţii realizaţi rapid cu ajutorul acestor prese sunt uşor de transportat şi manevrat pentru a fi depozitaţi sau mutaţi în funcţie de necesitate.

Ce avantaje oferă presele de balotat deşeuri

Cu ajutorul preselor pentru balotat deşeuri, este mult mai uşor acum să fie obţinute cele mai bune rezultate:

–   presele sunt cele care ajută la presarea deşeurilor astfel încât acestea să ocupe mai puţin spaţiu;

–   presele contribuie la o planetă mai curată;

–   presele ajută la diminuarea mirosului produs de gunoi;

–   atunci când maşina de gunoi vine rar, o dată pe săptămână, gunoiul nu mai este deranjant;

Cele mai citite articole

–   gunoiul va fi depozitat mai uşor în casă.

Tipuri de prese         

Presele uşurează foarte mult munca în anumite sectoare de activitate. Aceste tipuri de utilaje sunt concepute într-un mod specializat pentru a acoperii cu uşurinţă volume diferite. Investiţia într-un astfel de utilaj se amortizează în timp şi alegerea se face în funcţie de particularităţile produsului: consum, timpii de procesare, manevrare versatilă, fiabilitate, garanţie şi service asigurat pentru verificările periodice impuse de legislaţia în vigoare.

Cele mai uzuale prese se folosesc în agricultură şi alimentaţie, industria deşeurilor activând ulterior o extindere şi adaptabilizare a acestor utilaje ca soluţie tehnologică integrativă uşor de utilizat chiar şi în spaţii mici. 

Evoluţia îşi spune cuvântul când vine vorba de sisteme integrate eficiente pentru uz profesional, adaptabilitatea utilajelor pentru diferite tipuri de spaţii formând un fundament pentru a extinde forma de exploatare a acestora. Astfel, parametri de funcţionare pentru prese pornesc de la volume foarte mici, cu cicluri separate de folosinţă şi optimizate pentru a face faţă solicitărilor pe timp îndelungat.

Procesarea eficientă pentru uz de folosinţă diferenţiat

Segmentarea preselor pentru volume mici, medii şi mari acoperă o gamă largă de necesităţi, constituind o soluţie optimă funcţională pentru orice împrejurare. Uzul de folosinţă diferenţiat formează un cadru atractiv pentru publicul larg, soluţiile eficiente şi rapide de procesare fiind la mare căutare pentru a elimina unele din barierele ce îngreunează desfăşurarea optimizată a  activităţii. 

Problematica unor activităţi în care fluxul de materie este ridicat, cum se întâmplă în cazul deşeurilor, necesită echipamente performante pentru a acoperi specificul  activităţii şi a îmbunătăţii siguranţa în explotare. În sprijinul acestui sector au luat fiinţă mai multe tipuri de prese cu destinaţie personalizată: prese de balotat deşeuri, prese pentru plastic, prese pentru hârtie, prese pentru deşeuri menajere, prese pentru butoaie metalice, prese pentru dezmembrat cauciucuri şi alte tipuri de prese sau compactoare, tocătoare şi perforatoare pentru volume diferenţiate.  

Valorificarea eficienţa prin folosirea acestor utilaje integrative constituie o sursă modernă de facilitare a lucrului, imprimă o siguranţă maximă în exploatare şi manifestă un consum strâns legat cu timpii de funcţionare în decursul unei zile.

Cele mai citite articole