Ce presupune iluminatul inteligent și cum poate fi implementat în locuință?


428

Modul în care este amenajată o locuință influențează nu doar atmosfera și gradul de confort, ci și eficiența energetică. Un aspect important în acest sens îl reprezintă iluminatul inteligent. Un sistem de iluminat inteligent vine cu o serie de avantaje care să-ți ușureze viața și să te ajute să te bucuri de confort la un alt nivel.

Ce este de fapt iluminatul inteligent?

Atunci când îți dorești să îți automatizezi casa și să o faci mai eficientă din anumite puncte de vedere, iluminatul inteligent este o alegere excelentă, indiferent de tipul de locuință. Implementând un astfel de sistem, tu ești cel care poate controla și stabili gradul de luminozitate și culoarea luminii din întreaga locuință.

În plus, vei scăpa de firele enervante, căci ai posibilitatea să deții controlul prin intermediul unei aplicații inteligente care va centraliza întreg sistemul de lumini din casă. Astfel, vei putea face schimbările dorite simplu și eficient, de pe o tabletă sau smartphone.

Cum se implementează un sistem de iluminat inteligent?

Cele mai citite articole

În momentul în care ești pregătit să faci acest demers, în cazul în care nu te muți la casa nouă, este important să știi că implementarea iluminatului inteligent presupune o regândire a tuturor detaliilor ce țin de iluminat. Printre acestea se numără prizele, cabluri și corpurile de iluminat, care trebuie dispuse corespunzător, fără a crea dezechilibre.

În tot acest proces, un rol important îl joacă și furnizorul de energie electrică. Pe CEZInfo, ai la dispoziție o serie de oferte, servicii și informații numai bune pentru cei care își doresc o casă eficientă din punct de vedere energetic. Așadar, întâi de toate, asigură-te că ai un contract avantajos și sigur cu furnizorul de energie.

Dincolo de aceste aspecte, ai nevoie de un electrician cu experiență, care să realizeze tranziția de la sistemul de iluminat clasic la cel inteligent. Deși poate dura un timp mai lung, investiția cu siguranță merită, având în vedere avantajele cu care aceasta vine la pachet.

Cele mai citite articole