Întrerupe FCSB seria fantastică a CFR-ului? Ce argumente au roș-albaștrii să câștige titlul?


448

Sezonul regulat al Ligii 1 a ajuns la final, iar tabloul play-off-ului s-a definitivat. Aflată, ca în fiecare an, în lupta pentru titlul de campioană, FCSB are de prins din urmă două echipe, nu doar una. Dacă vrea să câștige trofeul după o pauză de 8 ani, echipa pentru care evoluează Darius Olaru, Octavian Popescu sau Andrea Compagno trebuie să le întreacă pe Farul Constanța și pe campioana CFR Cluj.

Ardelenii nu doar că sunt campionii en-titre, ci au reușit să câștige ultimele cinci titluri puse în joc! Așadar, experiența lor și a tehnicianului Dan Petrescu ar putea să fie decisive într-o nouă luptă crâncenă. Cu toate acestea, deși filozofia FCSB-ului în materie de antrenorat este una nu tocmai convențională, fanii roș-albaștrilor au suficiente motive pentru a spera la un succes extrem de mult așteptat.

De ce speră FCSB la titlu Tavi, Darius și fanii?

Ultima dată când FCSB a luat titlul în Liga 1, formația bucureșteană era antrenată de Costel Gâlcă și făceau parte din ea jucători precum Arlauskis, Szukala, Varela, Tamaș, Bourceanu sau Țucudean. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, iar clubul patronat de Gigi Becali a trebuit să asiste pasiv la succesele reușite de Astra Giurgiu, Viitorul Constanța, precum și la dominația fantastică a celor de la CFR Cluj.

Cele mai citite articole

În prezent, pariurile online pe fotbal o consideră pe FCSB drept a treia favorită la câștigarea campionatului. Cota pentru un astfel de succes al roș-albaștrilor este de 6,00! Favorita principală rămâne CFR Cluj, care are cota 1,95 pentru cel de-al șaselea titlu consecutiv. Echipa care a început play-off-ul din postura de lider are cota 2,30 pentru primul titlu din istorie, sub această titulatură, la momentul redactării articolului.

Deși este doar cea de-a treia favorită, FCSB are câteva argumente prin care își permite să spere cu adevărat la un succes care poate fi considerat istoric, având în vedere contextul și situația tumultoasă de la club. Echipa care are antrenor principal cu licență PRO doar pentru a bifa un criteriu din regulamentele Ligii Profesioniste, se bazează pe:

  • Tinerețea și entuziasmul unor jucători precum Ștefan Târnovanu, Tavi Popescu, David Miculescu, Darius Olaru și chiar Deian Sorescu sau Andrei Cordea. Deși au nume deja consacrate la nivel de Liga 1, aceștia nu au cucerit titluri semnificative. 
  • Experiența lui Andrea Compagno, Bilel Omrani, Vali Crețu sau Risto Radunovic se poate dovedi a fi un element cheie în play-off. Prin comparație cu jucătorii din lotul Farului, acești fotbaliști sunt unii care au experiența derby-urilor și a meciurilor cu miză importantă, ceea ce ar putea face diferența.
  • Pasiunea fanilor ar putea să îi ajute și ea pe jucătorii FCSB-ului. În ultimele sezoane, suporterii din Peluza Nord au avut o prezență nu tocmai constantă la meciuri, însă acest lucru s-a schimbat. Pentru finalul actualei ediții a Ligii 1, roș-albaștrii se vor putea baza pe un public pasional, care îi poate conduce către succes.

Dacă ai încredere în FCSB sau ești de părere că alt club va câștiga titlul în Liga 1, alege să profiți de cotele pe care ți le-am prezentat în acest articol. Nu uita că ele se pot modifica pe parcursul desfășurării competiției! Mizează cu responsabilitate și bucură-te de fiecare meci!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole