6 metode la îndemână pentru a avea grijă de pielea ta vara aceasta


419

Fiecare anotimp vine cu provocările specifice atunci când vorbim despre corpul nostru. Căldura și umiditatea pot agresa pielea, așa că este necesară o îngrijire corespunzătoare. Deoarece starea generală a organismului tău îți poate influența și aspectul fizic, îți prezentăm câteva metode prin care să păstrezi prospețimea pielii pe tot parcursul verii.

  1. Îngrijește-ți pielea

Totul începe cu o piele curată și hidratată pentru o senzație fermă și catifelată. Primul pas este să o cureți cu un produs blând care să nu agreseze. Ulterior, folosește o cremă lejeră pentru a oferi hidratarea necesară, iar pe timpul zilei aplică o cremă cu factor de protecție de minimum SPF 30 atât pe față, cât și pe corp.

În cazul bărbaților care preferă să poarte barbă, îngrijirea ei o să-i ofere un aspect sănătos și frumos. Folosește produse de îngrijire barba barbati specifice, precum șampon sau săpun, pentru curățare delicată și ulei pentru hidratare. De asemenea, dacă preferi un set complet cu toate produsele necesare, atunci alege-le pe cele care includ foarfecă și pieptene pentru a putea întreține periodic firele de păr.

  1. Hidratează-te suficient

Cu siguranță, ai tot auzit acest lucru, dar hidratarea este importantă nu numai pentru o funcționare bună a corpului tău, ci și pentru piele. Urmărește cu atenție reacțiile organismului tău (mai ales că acum, vara, obișnuim să transpirăm mai mult) și asigură-te că ai consumat suficientă apă. De exemplu, poți seta o alarmă pe ceas pentru a bea apă la fiecare oră.

Poate că ești tentat să consumi băuturi dulci, accidulate sau chiar o bere rece. Dar ține cont că acestea nu îți oferă aportul necesar de lichide și nu te hidratează corespunzător. Chiar mai mult, după ce le bei, este chiar posibil să simți o senzație de sete mai puternică.

  1. Mănâncă variat și sănătos

Vara te bucuri de o varietate de fructe și legume proaspete care îți oferă diferite proteine, vitamine și antioxidanți. Mănâncă echilibrat și încearcă să respecți cât mai mult orele pentru masă. Include în alimentație grăsimi procesate, pește gras și diferite oleaginoase, precum nuci, caju, migdale. Toate acestea vor avea influența pozitiv sănătatea pielii tale. 

Cele mai citite articole

Pe de altă parte, evită alimentele și băuturile îndulcite, precum și mâncarea procesată. De asemenea, se recomandă să reduci consumul de produse făinoase, în special pâinea albă.

  1. Acordă atenție odihnei și mișcării

Diferite studii au arătat importanța somnului în refacerea pielii. Un somn odihnitor nu numai că îți va ajuta organismul să se regenereze, ci va influența pozitiv și aspectul pielii tale. Pentru aceasta, organizează în dormitor un spațiu de relaxare care să te îndemne la odihnă și renunță să mai folosești ecranele cu cel puțin o oră înainte de culcare.

De asemenea, ai grijă să faci mișcare și exerciții fizice regulate. Acestea mențin un tonus ridicat, ajută funcția cognitivă și stimulează circulația sângelui. Astfel, vei obține efecte benefice asupra sănătății și vitalității pielii, ajutând-o să-și păstreze aspectul plăcut.

  1. Alege o ținută lejeră

Se recomandă să porți haine din fibre naturale, precum bumbacul și inul. Acestea sunt ușoare, lejere, oferă mai multă libertate de mișcare și absorb transpirația. Pe de altă parte, materialele sintetice, precum poliesterul și nylonul, nu sunt recomandate vara, deoarece rețin mirosurile. De asemenea, completează ținuta cu o pălărie care să-ți acopere umerii și ochelari de soare cu filtre UVA și UVB.

În ceea ce privește încălțămintea, alternează perechile, fie că porți sandale, fie pantofi sport, pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute. Este important ca încălțămintea să fie una comodă, iar pentru un plus de confort poartă branțuri sau pernițe din silicon.

Un corp sănătos și îngrijit îți va influența starea de bine și încrederea în tine. Cu atât mai mult, cu cât o piele radioasă îți va completa zâmbetul. Tu cum ai grijă de tine vara aceasta?

Sursă foto: Pexels

Cele mai citite articole