Gheața în restaurante și baruri: cum să alegeți mașina de cuburi potrivită


430

Gheața este un ingredient esențial în industria restaurantelor și a barurilor. Este folosită pentru a răcori băuturile, pentru a menține alimentele proaspete și pentru a oferi o experiență plăcută clienților. 

Pentru a vă asigura că aveți întotdeauna suficientă gheață de calitate la îndemână, trebuie să investiți într-o mașină de cuburi adecvată. 

În continuare vă vom ghida prin procesul de selectare a mașinii de cuburi potrivite pentru afacerea dvs., luând în considerare factori precum capacitatea, tipul de cuburi și eficiența energetică.

Tipuri de mașini de cuburi

Înainte de a alege o mașină de cuburi, este important să înțelegeți că există diferite tipuri de mașini de gheață, fiecare cu detalii specifice. Cele două tipuri principale de mașini de cuburi sunt:

 • Mașini cu compresor

Mașinile de cuburi cu compresor sunt cele mai comune și ușor de folosit. Ele funcționează similar cu un frigider, unde un agent frigorific este folosit pentru a răci apa într-o cameră izolată. Apoi, apa este turnată într-o tavă de cuburi și congelată. 

Aceste mașini pot produce o gamă largă de dimensiuni și forme de cuburi și sunt potrivite pentru majoritatea restaurantelor și barurilor.

 • Mașini cu evaporare

Mașinile de cuburi cu evaporare sunt mai eficiente energetic decât cele cu compresor. Ele folosesc un ventilator pentru a sufla aer cald asupra apei într-o tavă, cauzând evaporarea rapidă a apei și formarea cuburilor. 

Cu toate acestea, cuburile produse sunt mai mici și pot fi mai puțin durabile decât cele create cu ajutorul unui compresor.

Capacitatea mașinii de cuburi

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când alegeți o mașină de cuburi este capacitatea acesteia. Capacitatea se referă la cantitatea de gheață pe care mașina o poate produce într-un anumit interval de timp și este măsurată în livre (lbs) sau kilograme (kg). Este esențial să calculați necesarul zilnic de gheață al afacerii dvs. pentru a alege o mașină cu capacitate corespunzătoare.

 • Determinarea necesarului zilnic de gheață

Pentru a determina necesarul zilnic de gheață, trebuie să țineți cont de următoarele factori:

Volumul de clienți: Cu cât aveți mai mulți clienți, cu atât veți avea nevoie de mai multă gheață pentru a răcori băuturile și a servi mesele.

Cele mai citite articole

Tipul de băuturi servite: Băuturile care necesită multă gheață, cum ar fi cocktailurile, vor implica un necesar mai mare de gheață.

Alimente care necesită gheață: Dacă păstrați alimente perisabile într-un recipient cu gheață, acestea vor necesita, de asemenea, un aport semnificativ de gheață.

 • Alegerea capacității corespunzătoare

Odată ce ați determinat necesarul zilnic de gheață, puteți alege o mașină de cuburi cu capacitate corespunzătoare. Mașinile de cuburi vin în diferite capacități, de la câteva sute de livre până la peste o mie de livre pe zi. 

Este recomandabil să investiți într-o mașină cu o capacitate puțin mai mare decât necesarul zilnic pentru a face față vârfurilor de cerere și pentru a asigura că nu veți rămâne fără gheață în cele mai aglomerate momente.

Tipuri de cuburi

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de cuburi pe care doriți să le produceți. Cuburile de gheață pot varia în dimensiuni și forme, și fiecare tip are utilizări specifice. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de cuburi:

 • Cuburi clasice: Acestea sunt cele mai comune cuburi de gheață și sunt folosite în general pentru a răcori băuturile, cum ar fi sucurile și băuturile alcoolice. Ele sunt relativ mari și se topesc încet, menținând astfel băuturile reci pentru mai mult timp.
 • Cuburi jumătate: Cuburile jumătate sunt mai mici decât cele clasice și sunt ideale pentru a umple pahare mai mici sau pentru a pregăti cocktailuri. Ele se topesc mai rapid decât cuburile mari, dar oferă o răcire uniformă.
 • Cuburi nugget: Cuburile nugget sunt mai moi și mai pufoase decât cele clasice și sunt potrivite pentru a răcori băuturile fără a le dilua prea mult. Ele sunt excelente pentru a fi folosite în aparate de băuturi înghețate.
 • Cuburi gourmet: Aceste cuburi sunt adesea utilizate în restaurante de lux sau baruri exclusiviste. Ele sunt mari, transparente și pot avea forme specifice, cum ar fi sfere sau diamante. Cuburile gourmet adaugă un element estetic și de rafinament la băuturi.
 • Cuburi de gheață concasate: Cuburile de gheață concasate sunt zdrobite în bucăți mici și sunt ideale pentru a fi folosite în blender pentru a pregăti cocktailuri congelate sau pentru a oferi un aspect rustic anumitor băuturi.

Alegerea tipului de cuburi depinde de meniul și stilul afacerii dvs. și de preferințele clienților dvs.

Eficiența energetică

Eficiența energetică este un alt factor important de luat în considerare atunci când alegeți o mașină de cuburi. 

O mașină eficientă din punct de vedere energetic va reduce costurile de funcționare și va contribui la protejarea mediului înconjurător. Când evaluați eficiența energetică a unei mașini de cuburi de gheață, luați în considerare următoarele aspecte:

 • Clasa de eficiență energetică: Verificați eticheta energetică a mașinii de cuburi pentru a vedea clasa de eficiență energetică. Mașinile cu clasă A sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic și vor reduce semnificativ factura de energie electrică.
 • Tipul de refrigerant: Refrigeranții ecologici, cum ar fi R-410A sau R-290, sunt mai prietenoși cu mediul înconjurător și pot ajuta la reducerea amprentei de carbon a afacerii dvs.
 • Tehnologii de economisire a apei: Anumite mașini de cuburi sunt echipate cu tehnologii care reduc consumul de apă, ceea ce poate fi important în zone cu resurse limitate de apă sau în scopuri de economisire a costurilor.

Alegerea unei mașini de cuburi potrivite pentru restaurantul sau barul dvs. poate avea un impact semnificativ asupra eficienței afacerii și a satisfacției clienților. Cu o mașină de cuburi adecvată, veți putea oferi întotdeauna gheață de calitate clienților și veți contribui la succesul continuu al afacerii.

Pentru cea mai bună experiență în producția de gheață de calitate, vă îndemnăm să vă orientați către mașinile de făcut gheață de la TC Romania Crown Cool. Cu tehnologia lor avansată și reputația solidă, aceste mașini vă vor asigura mereu gheață proaspătă și consistentă. 

Investiți în echipamente TC Romania Crown Cool pentru a vă ridica afacerea la un nivel superior!

Cele mai citite articole