Fast and fixed – tot ce trebuie sa stii


390
Mid section closeup of smiling female dentist holding tooth model while consulting patient in clinic, copy space

O solutie sigura si pe termen lung pentru zambet, implanturile dentare sunt ideale pentru persoanele de toate varstele care si-au pierdut dintii din cauza unei leziuni, a unei boli parodontale sau altor cauze. Un implant dentar poate inlocui mai multi dinti lipsa, anumite tipuri de punti si proteze partiale detasabile.

Daca aveti unul sau mai multi dinti lipsa sau purtati punti sau proteze dentare, atunci fast and fixed este cea mai buna solutie pentru tine. Descopera in cele ce urmeaza cum poti obtine un zambet perfect si increderea care vine odata cu el!

Fast and fixed – cum se realizeaza

Inainte de implantul dentar propriu zis se efectueaza examinari clinice si radiografice la pacientii care vor beneficia de tehnica Fast and Fixed. Eligibilitatea pentru tratament este decisa de la caz la caz. In cazul in care pacientul are o infectie orala din cauza lipsei de igiena, tratamentul Fast and Fixed poate fi inceput dupa ce infectia este eliminata si se organizeaza rutina de ingrijire orala.

Cele mai citite articole

Se proiecteaza o proteza personalizata si se planifica zonele de sprijin necesare pentru proteza. Adecvarea tesutului osos din zonele asociate este evaluata prin radografie tridimensionala. Dupa ce se decide diametrul, lungimea si locatia implanturilor, se incepe tratamentul.

Tratamentul fast and fixed se realizeaza sub anestezie locala. In cazul in care este necesara extragerea vreunui dinte, se face mai intai extractia dentara. Cavitatea de extractie este curatata si pregatita pentru tratamentul cu implanturi. In osul maxilarului se pregatesc socluri adecvate pentru implant si fiecare implant este plasat in soclurile relevante. Dupa finalizarea tratamentului cu implanturi, protezele dentare provizorii pregatite sunt plasate pe implanturi si se incheie prima etapa a tratamentului.

Trebuie sa treaca o anumita perioada de timp inainte de aplicarea protezelor dentare permanente pe implanturi. Aceasta perioada este, de obicei, de minimum 5 saptamani pentru maxilarul inferior si de minimum 10 saptamani pentru maxilarul superior si poate varia de la o persoana la alta. 

In a doua etapa a tratamentului, care incepe dupa fuziunea osoasa, protezele dentare temporare pot fi indepartate si se pot incerca protezele permanente. Daca se asigura compatibilitatea cu implantul, protezele dentare permanente sunt adaptate la implant si tratamentul este finalizat.

Cele mai citite articole