Chelsea vrea să își salveze sezonul. Pe ce se bazează Pochettino


417

Premier League continuă să fie cel mai puternic și dificil campionat de fotbal din Europa. Fiecare pas greșit te poate lăsa în urma plutonului fruntaș, iar Chelsea a înțeles foarte bine acest lucru pe propria piele. După un sezon 2022-2023 extrem de slab, “albaștrii“ se află în căutări în prezent, iar Mauricio Pochettino visează să fie omul care să readucă zilele de glorie pe Stamford Bridge.

Chelsea a fost supusă unei reconstrucții din temelii, la nivelul lotului primei echipe, precum și la nivel administrativ. Totuși, lucrurile par a fi revenit pe un făgaș normal la Londra, iar suporterii The Blues găsesc motive de optimism pentru restul sezonului. După meciurile de foc din noiembrie, pentru Chelsea urmează meciuri ceva mai accesibile, astfel că Pochettino încă speră la o clasare în Top 4.

Ce argumente are Chelsea pentru un parcurs bun

Pentru ca acest lucru să fie posibil, londonezii trebuie să câștige cât mai multe puncte în lunile de iarnă și în meciurile care se vor disputa disputa pe parcursul lunilor de primăvară. Dacă urmărești campionatul englez, pune un pariu pe meciurile din Premier League jucate de Chelsea, profitând inclusiv de opțiunile de pariere live. Iată de ce fanii londonezilor sunt optimiști cu privire la restul sezonului:

MIjlocul este solid – cu Enzo Fernandez, Moises Caicedo, Conor Gallagher, Lesley Ugochukwu și Romeo Lavia, Chelsea are printre cele mai solide linii de mijloc din întregul campionat. În această linie pot juca și Cole Palmer, Christopher Nkunku sau Carney Chukwuemeka, însă celor trei le sunt atribuite sarcini mai degrabă ofensive. Fernandez și Caicedo sunt cei mai scumpi mijlocași din istorie, însă investiția în ei se dovedește a fi una mai inspirată, pe zi ce trece.

Cele mai citite articole

Entuziasmul oamenilor din atac – lipsa experienței a fost o problemă pentru Chelsea în startul sezonului, însă tinerețea lotului pare a se transforma și ea într-un avantaj. Cu un manager extrem de capabil să scoată tot ce este mai bun dintr-un lot atât de tânăr, Chelsea a readus entuziasmul în inimile fanilor grație evoluțiilor lui Mykhailo Mudryk, Cole Palmer, Noni Madueke, Armando Broja sau Nicholas Jackson. Adăugând în acest mix și experiența lui Raheem Sterling și Christopher Nkunku, cel poreclit Poch obține o combinație care se poate dovedi a fi de-a dreptul fatală pentru adversari. 

Opțiuni în defensivă – și în apărare, Chelsea arată tot mai bine. Marc Cucurella a înregistrat o revenire de formă remarcabilă și a devenit o soluție certă pentru banda stângă, acolo unde Ben Chilwell este din nou accidentat. Malo Gusto este o alternativă fantastică la Reece James, pe dreapta, în timp ce în centrul liniei de fund pot juca Thiago Silva, Axel Disasi, Levi Colwill și Benoit Badiashile. Trevoh Chalobah ar putea părăsi echipa în iarnă, iar Wesley Fofana va rata tot restul sezonului.

În concluzie, Chelsea este printre echipele care pot să își revină și să urce în clasament până la finalul sezonului. După 9 meciuri, londonezii aveau 12 puncte și erau la 8 lungimi distanță de top 4. Cota lor pentru o clasare în zona de Champions League era, atunci, 6,00. Dacă ai încredere în Pochettino, mizează pe acest eveniment, însă ține minte să pariezi responsabil!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole