Pielea noastra beneficiaza in prezent de mai multe produse si tratamente de ingrijire si infrumusetare ca oricand. De la esente faciale, seruri miraculoase, uleiuri cu ingrediente nutritive si pana la retinol si microdermabraziune, exista o varietate de produse care ne pot ajuta sa obtinem acel ten perfect la care ravnim.
La randul sau, terapia LED sau tratamentul cu lumina LED numara din ce in ce mai multe persoane adepte, mai ales din randul celebritatilor, fotomodelelor si influencerilor. Nu se mai poate spune ca terapia cu lumina este o metoda revolutionara de ingrijire a pielii, pentru ca deja se poate aplica si acasa cu ajutorul kit-urilor de la raft, insa cele mai bune rezultate le vom obtine tot intr-un salon.
Ce presupune terapia cu lumina LED?
Diodele emitatoare de lumina, adica LED-urile, sunt in esenta lumini cu infrarosu care se gasesc in diferite lungimi de unda, in functie de culoare. Aceste lumini colorate ajung adanc in piele, acolo unde declanseaza diferite reactii.
In urma acestor reactii declansate de diferite lumini, pielea poate incepe sa ucida bacteriile si sa isi stimuleze regenerarea, adica efecte uriase pe care le putem obtine altfel doar utilizand o mare varietate de produse cosmetice bogate in ingrediente active.
Iata de ce tratamentul LED devine din ce in ce mai popular. Nu degeaba mai poarta si denumirea de fotointinerire. Terapia LED este disponibila la salon cosmetica in Cotroceni, acolo unde puteti beneficia si de tratament cu masca Skintech sau de galvanoterapie.
Cum functioneaza tratamentul LED?
Cele mai citite articole
Un alt motiv important pentru care tratamentul LED a devenit atat de popular este acela ca ofera beneficii intr-o varietate de cerinte ale pielii. Terapia cu lumina este adesea folosita dupa un tratament facial sau dupa o alta procedura cosmetica.
Ofera rezultate excelente fie ca doriti sa combateti acneea, sa stimulati productia de colagen sau sa va imbunatatiti circulatia. Iar daca va intrebati cum difera tratamentele cosmetice cu LED de lumina pe care o emit dispozitivele noastre electronice, marea diferenta consta in lungimile de unda.
Lumina pe care o emit gadgeturile noastre este albastra si este potential daunatoare, deoarece emite cea mai scurta lungime de unda la cea mai mare energie, adica radiatie, care dauneaza stratului exterior al pielii.
In schimb, tratamentele cosmetice cu lumina albastra trimit energie luminoasa de nivel scazut in straturile mai profunde ale pielii, iar prin urmare, pielea declanseaza reactii sanatoase, precum uciderea bacteriilor. In general, terapia cu lumina albastra este utilizata pentru pielea acneica, iar terapia cu lumina rosie abordeaza problemele de imbatranire.
Lungimea de unda a luminii albastre poate stimula oxigenul radicalilor liberi, ceea ce este toxic pentru unele bacterii. Mai precis, lumina albastra ucide bacteriile din piele, inclusiv tulpina specifica despre care se spune ca joaca un rol crucial in aparitia acneei.
Pe de alta parte, terapia cu lumina rosie este utilizata pentru stimularea colagenului si elastinei, astfel incat acestea sa actioneze pentru a trata liniile fine si ridurile. Pe langa ameliorarea liniilor fine si a ridurilor, lumina rosie vizeaza si inflamatia, reduce leziunile vechi cauzate de acnee si poate combate roseata pielii.