Scaun birou, un must have pentru sănătatea ta. Top sfaturi pentru confortul mult visat


494

Aproximativ 80% din timpul în care ne derulăm activitatea profesională săptămânală, din cele 40 de ore, îl petrecem stând pe scaunul de birou. Cu toții ne dorim ca productivitatea la muncă să fie cât mai ridicată, așa că ar trebui să ne îndreptăm atenția spre mobilier și accesorii smart și confortabile. Sănătatea joacă și ea un rol esențial, mai ales atunci când corpul ne comunică prin semne de oboseală faptul că este nevoie de o schimbare. 

Știai că un scaun de birou potrivit, adaptat nevoilor tale, previne durerile de spate, reduce durerile de gât și îmbunătățește circulația sanguină? Prin urmare, confortul devine o prioritate, iar un scaun de birou nou, confortabil, adaptat nevoilor tale poate fi răspunsul mult așteptat! 

Scaun birou – Criterii pentru a alege soluția cea mai bună

Pentru oamenii cu joburi care necesită statul pe scaun un timp îndelungat există numeroase modele de scaune ergonomice. Acestea au o construcție cu suport lombar, dar și cu spătar reglabil pentru a avea confortul mult dorit chiar și în cele mai grele zile de lucru.

Scaunul de birou trebuie să fie combinația ideală între practic și comod. Cu siguranță vrei să ai tot confortul din lume atunci când îl folosești, însă și să te ajute să lucrezi mai rapid și eficient. 

Un alt avantaj important al scaunelor de birou ergonomice este efectul pe care îl au asupra fluxului sanguin. Știai că reglarea scaunului la un unghi de 90 de grade face să ai o bună circulație sangvină care previne umflarea sau amorțirea picioarelor?

Scaun birou. Care este poziția corectă a corpului 

Acestea sunt criteriile după care te ghidezi pentru a avea o poziție corectă a corpului pe scaunul de birou: Spatele se poate mișca între 90-100 grade pe un spătar reglabil; zona ta lombară trebuie să se încadreze perfect în curbura spătarului, iar capul să se sprijine la înălțimea potrivită pe tetieră. De asemenea, picioarele trebuie să atingă solul, în mod natural, la un unghi de 90 de grade.

Scaun birou ideal. Funcții suplimentare pentru un plus de confort

Cele mai citite articole

Scaunele de birou mai sunt numite și directoriale. Pentru un plus de confort unele au funcții suplimentare, precum înălțime reglabilă cu piston pe gaz și mânere pentru un plus de confort, iar altele au un șezut multistrat și spătar generos cu tetieră.

Alte scaune de birou directoriale au confortul asigurat de compartimentele tubulare, umplute cu fibre moi, care acoperă atât șezutul cât și spătarul scaunului. Pentru împătimiții de jocuri pe calculator există numeroase modele de scaune gaming. 

Scaun birou, pe gustul tău. Designul și materialele, alte criterii esențiale

Scaunele de birou au numeroase designuri, forme și mărimi variate. Pe lângă criteriul confortului, aspectul are menirea de a crea o atmosferă cât mai plăcută.

Dacă îți dorești un scaun de birou cu un design smart și minimalist, interiorul casei dumneavoastră va fi admirat de cei care îndrăgesc liniile bine definite și simplitatea formelor.

Atunci când alegi tapițeria scaunului de birou să ai în vedere următoarele criterii: rezistența materialului, dificultatea întreținerii și igienizării, gradul de aerisire, dar și designul. Descoperă o gamă variată de scaune birou în portofoliul SomProduct: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Cele mai citite articole