Tipuri De Anvelope Şi Recomandări De Utilizare


397

O anvelopă este una dintre cele mai de bază componente ale unei maşini. Este un cauciuc în formă de inel, care înconjoară o jantă, pentru a oferi tracțiune în timpul conducerii. Trebuie remarcat faptul că o anvelopă este foarte diferită de o roată.

Anvelopa este cauciucul exterior, de obicei negru, care conține o cantitate de aer comprimat, în timp ce roata este compusă dintr-un butuc și o jantă care este conectată la axe.

Una dintre principalele preocupări atunci când vine vorba de anvelope, este siguranța. Revânzările de anvelope foarte uzate sunt în mare parte motivul pentru o mare parte din accidentele de mașină din lume. Acestea apar în momente neașteptate.

Durata de viață a anvelopelor depinde de modul în care acestea sunt folosite. Dacă se conduce aproape în fiecare zi și se face acest lucru pe bulevarde sau drumuri nesănătoase, atunci durata de viață a anvelopelor să fie redusă.

Anvelopele auto durează de obicei între 95.000 și 120.700 km, sau aproximativ patru sau cinci ani.

Tipuri de anvelope

Există mai multe tipuri de anvelope, multe dintre ele fiind foarte utile în anumite situaţii, dar complet inutile în altele.

Anvelope ranforsate

Cu anvelope ranforsate se poate circula pe aproape orice tip de teren dacă tipul anvelopei permite acest lucru. Anvelopele ranforsate au următoarele avantaje:

–    Sunt mai rezistente decât alte tipuri de anvelope;

Cele mai citite articole

–    Sunt mai grele şi permit o stabilitate mai bună;

–    Atunci când se sparg, utilizatorul va avea timp să ajungă la vulcanizare, mergând cu viteză redusă pentru că anvelopele nu se vor lăsa complet;

Anvelope pentru toate anotimpurile

Anvelopele all-season sunt cele mai utilizate la vehiculele de pasageri. Acestea sunt proiectate cu cauciuc, care rămâne flexibil atât la un climat cald, cât și rece. Acest lucru înseamnă că s-ar putea să nu aibă performanțe la fel de bune ca anvelopele de vară în timpul sezonului cald, precum și anvelopele de iarnă în lunile mai reci.

Cu toate acestea, anvelopele all-season sunt o alegere bună; ele oferă o tracțiune excelentă pe drumuri umede și uscate și sunt concepute pentru un confort bun și manevrabilitate din mers.

 Anvelope de teren

Anvelopele off-road sunt o combinație de două tipuri: anvelope rutiere și off-road. Adică, aceste anvelope pot fi cel mai bun aliat în timpul aventurilor pe drum, precum și în timpul călătoriilor zilnice. Anvelopele off-road au condiții mai bune pentru a oferi tracțiune pe orice tip de drum.

Dacă se locuieşte în zone greu accesibile sau se călătoreşte des, în diferitele provincii ale țării, atunci anvelopele off-road ar putea fi cea mai bună opțiune. Acestea sunt concepute pentru a conduce fără efort prin pietriș, nisip și chiar noroi.

 Anvelope de înaltă performanță

După cum sugerează și numele, anvelopele de înaltă performanță sunt utilizate pe scară largă în unități de înaltă performanță. Aceste anvelope sunt de obicei văzute în mașini de curse sau sedanuri sportive, deoarece acestea sunt cele care au cea mai mare nevoie de ele.

Anvelopele de înaltă performanță sunt scumpe de achiziționat și întreținut.

Cele mai citite articole