Serviciile de arhitectura din prezent


386

Serviciile de arhitectura din prezent

Arhitectura pe care o cunoaste oricine astazi s-a dezvoltat in urma Primului Razboi Mondial si a continuat sa sufere schimbari pe parcursul existentei sale. Ea este imaginea culturii si un element esential in conservarea identitatii unei zone sau a unei perioade.  

Exista o varietate de servicii prestate de un arhitect cu scopul de a obtine rezultatul dorit. Cele trei faze principale ale proiectului sunt confectionarea unui design, schita, documentatia de constructie, achizitiile si constructia in sine. Bineinteles, la acestea sa adauga alte servicii, in functie de dorintele si asteptarile fiecaruia.  

Servicii de arhitectura populare

Unul din servicii de arhitectura cheie este BIM, din engleza Building Information Modelling. Este una din cele mai recente schimbari din industria arhitecturala. Acest serviciu consta in adunarea de informatii de o grupa de profesionisti, inainte si dupa procesul arhitectural, cu scopul de a face alegeri cat mai optime pentru viitorul structurii. 

Cele mai citite articole

Multi arhitecti au dificultati din cauza numarului ridicat de schite si desene pe care le fac atunci cand doresc proiectarea unei cladiri, iar aici vine BIM in ajutor pentru o mai buna organizare a resurselor. Perioadele de intretinere sunt deja planificate, ceea ce le ofera oamenilor siguranta cu privire la viitorul cladirii. 

Atunci cand oamenii folosesc metodele traditionale arhitecturale, cand trec de la o etapa la alta, o parte din informatie este pierduta. Cu ajutorul BIM, informatia este pastrata digital si se afla la dispozitia membrilor proiectului oricand si oriunde este nevoie de ea. 

Ce este DTAC? 

Prin DTAC se intelege Documentatia Tehnica pentru Autorizarea de Construire si este format dintr-un set de trei proiecte: un proiect intocmit de arhitect, un proiect intocmit de un inginer specializat in constructii si un proiect de instalatii. Scopul introducerii DTAC a fost cel de a facilita obtinerea unei autorizatii de construire prin reducerea numarului de hartii necesare. 

Partile componente ale unui DTAC sunt certificatul de urbanism in termen de valabilitate, prin care se intelege un an de la emiterea lui, acte de proprietate legalizate, ridicarea topografica, cadastrul si intabularea proprietatii, studiul geotehnic al terenului si extrasul din cartea funciara care sa ateste situatia terenului.

Cele mai citite articole