Pavilion de grădină contra foișor. Verificăm ce să alegem.


412

Pavilion de grădină contra foișor. Verificăm ce să alegem.

Toți oamenii sunt de acord că oportunitatea de a te afla și relaxa în propria grădină este o plăcere pură. Dar, pentru a te bucura de acest lucru și atunci când vremea este nefavorabilă, merită să investești într-un pavilion de grădină sau un foișor. Care soluție va fi cea mai bună și care sunt diferențele dintre ele?Copiază HTMLCopiază textul

Pavilionul de grădină și foișorul – caracteristici principale

Pavilioanele de grădină și foișoarele sunt echipamente care oferă adăpost în fața ploii sau a rafalelor mai puternice de vânt. Ambele tipuri de arhitectură de grădină sunt perfecte și pentru zilele de vară, fiind o modalitate de a te ascunde de razele fierbinți ale soarelui.

Posibilitatea de a scăpa de condițiile meteorologice nefavorabile nu este singurul motiv pentru care pavilioanele și foișoarele sunt populare printre proprietarii de grădini. Până la urmă, nu poți uita de funcția lor la fel de importantă, care este de a crea un spațiu intim pentru întâlniri cu familia sau prietenii. Elementele descrise ale mini-arhitecturii vor funcționa bine și în momentele de relaxare în singurătate, creând, de exemplu, un colț de lectură excelent.

Pavilion de grădină gri, foto Gardenway.ro

Aspectul contează – chiar și în grădină

Grădina este locul în care majoritatea dintre oameni adoră să petreacă timpul, mai ales în lunile de primăvară și vară. Acesta este probabil un motiv suficient pentru a avea grijă de valorile estetice ale împrejurimilor casei. În continuare, vei descoperi cele mai importante diferențe care pot determina alegerea viitoare.

În marea majoritate a cazurilor, foișoarele sunt structuri din lemn care pot fi văzute la prima vedere ca ceva solid și plăcut ochiului. Iar lemnul radiază de la bun început confort și caracter primitor. Alegerea stilurilor și decorațiunilor este acum atât de mare încât fiecare proprietar de grădină va alege cu siguranță ceva care se va potrivi perfect în peisajul casei. Când te uiți în magazine precum gardenway.ro, poți întâlni foișoare și pavilioane orientale, tradiționale sau contemporane. Unele dintre ele pot include chiar și plase contra țânțarilor sau pergole!

Pavilion de grădină gri pe un teren, foto Gardenway.ro

Pavilion de grădină sau foișor – ce alegi?

Cele mai citite articole

Atunci când decizi asupra oricăreia dintre soluții, există câteva puncte de luat în considerare:

  • eficacitatea protecției împotriva condițiilor meteorologice,
  • ușurința de curățare,
  • rezistența.

În cele mai multe cazuri, foișorul oferă o protecție mai bună. Acest lucru se datorează, desigur, materialelor utilizate – nu ar trebui să fie surprinzător faptul că lemnul va fi mai eficient în oprirea ploii sau vântului decât materialul. Cu toate acestea, designul ambelor soluții ar trebui luat în considerare aici, deoarece unele foișoare se caracterizează printr-o deschidere completă a spațiului și, prin urmare, și o protecție insuficientă.

Problema păstrării curățeniei nu este atât de evidentă pe cât ar părea. Pe de o parte, lemnul se murdărește rar și nu necesită aproape nicio curățare, în timp ce pe de altă parte – structura este expusă în mod constant la condiții în schimbare și imprevizibile. 

Pavilioanele de gradină, datorită faptului ca au elemente textile, pot necesita o curățare mai frecventă. Cu toate acestea, merită să îți amintești că, pe vreme nefavorabilă, astfel de structuri pot fi ascunse în siguranță în subsol sau garaj.

De asemenea, poți presupune cu siguranță că foișoarele vor fi o soluție mai durabilă, acest lucru fiind în mod natural asociat cu un preț de achiziție mai mare.


Foișor de grădină din policarbonat, foto Gardenway.ro

Una dintre cele mai importante diferențe dintre un pavilion de grădină și un foișor este că acesta din urmă este o opțiune destul de permanentă. Acest lucru se datorează în principal faptului că această soluție este cel mai adesea însoțită de un design special al infrastructurii de grădină sub forma unui substrat adecvat, de exemplu un pavaj din beton sau din lemn. Al doilea lucru este structura foișorului în sine, care este făcută în principal din cantități mari de lemn. 

Alegerea dintre un foișor și un pavilion de grădină ar trebui să fie precedată de o analiză atentă a unor factori precum: aspectul, caracterul practic și durabilitatea ambelor soluții. O selecție largă de produse de ambele tipuri îți va permite cu siguranță să alegi o opțiune care se va potrivi pe deplin gusturilor tale.

Cele mai citite articole