Forma diamantului – un aspect important la alegerea unei bijuterii


417

Este cunoscut faptul că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, ele devenind în timp o expresie a eleganței desăvârșite. În plus, se spune că diamantul este piatra iubirii absolute, motiv pentru care reprezintă astăzi cea mai potrivită alegere în cazul cererilor în căsătorie. 

Există însă mai multe forme de diamant, unele dintre acestea potrivindu-se anumitor bijuterii. De exemplu, pentru un inel de logodnă clasic, un diamant rotund este cel care se potrivește cel mai bine. 

Ce forme de diamant există? 

Evaluarea unui diamant se realizează ținând cont de cei 4 C: culoare, claritate, carate și tăietură (cut). De asemenea, pentru a dovedi veridicitatea acestei pietre prețioase, oamenii trebuie să dețină și un certificat de autenticitate. 

Dintre cei 4 C, tăietura este una dintre cele mai importante, deoarece influențează strălucirea și frumusețea diamantului. Astfel că printre cele mai cunoscute și apreciate forme de diamant menționăm:

  1. Diamant rotund sau Briliant 

Tăietura rotundă a diamantului este una celebră, dar puțini oameni știu că poartă și denumirea de Briliant. Din acest motiv, în momentul în care se aducea în discuție acest termen, el era folosit ca denumire pentru o piatră prețioasă distinctă. Pentru a obține această tăietură considerată perfectă, bijutierii s-au folosit de calcule matematice și fizice, perfecționate de-a lungul a 100 de ani. 

  1. Diamant Princess 

Cele mai citite articole

Diamantul Princess este caracterizat de margini și unghiuri drepte, în formă pătrată. De aceea, este considerată o piatră potrivită pentru inelele de logodnă speciale. În plus, un astfel de diamant poate fi ales și în alte culori, ceea ce îl face potrivit oricărei bijuterii de aur.  

  1. Diamantul Pară 

Acest diamant are formă de pară sau lacrimă, motiv pentru care este și denumit astfel. Datorită tăieturii unice, ascuțită la un capăt și rotunjită la celălalt, diamantul Pară este potrivit pentru foarte multe tipuri de bijuterii, de la inele și cercei, până la pandantive sau chiar brățări din metale prețioase. 

  1. Diamantul Marquise

Principalul avantaj al diamantului Marquise este faptul că oferă un efect de mărire, maximizând astfel numărul karatelor pe care le prezintă întreaga bijuterie. La fel ca și în cazul diamantului Pară, această formă a diamantului este una versatilă, potrivită mai multor tipuri de bijuterii. 

În concluzie, cei care doresc să surprindă plăcut doamnele din viața lor, le pot oferi bijuterii din aur cu diamant, care dincolo de eleganța și frumusețea desăvârșită, ele prezintă și o simbolistică deosebită. 

Prin prisma poveștii lor fascinante și a aspectului lor distinct, aceste bijuterii vor fi întotdeauna în preferințele pasionatelor de fashion și accesorii statement.

Cele mai citite articole