De ce să alegi un lapte praf bio pentru bebelușul tău


405

Pentru toți părinții, bunăstarea bebelușului trece, înainte de toate printr-o alimentație adaptată, capabilă să îi furnizeze toate resursele necesare creșterii și dezvoltării sale. Calitatea laptelui reprezintă una din componentele esențiale din alimentația nou-născutului. Însă, din ce în ce mai mulți părinți își îndreaptă atenția spre laptele praf bio.

Cu toții ne dorim ce este mai bun pentru copiii noștri. De aceea, numeroși sunt părinții care aleg lapte praf Topfer pentru copiii lor. În special în primele luni de viață ale bebelușului dacă alăptatul nu este posibil. Laptele praf bio pentru bebeluș este o reflecție a nevoii exprimate de români de a crește calitatea alimentației. În cele ce urmează îți vom spune de ce ar trebui să alegi un lapte praf bio pentru bebelușul tău.

Care este diferența între un lapte praf bio și un lapte praf non bio?

Mențiunea bio înscrisă pe eticheta laptelui praf indică faptul că vacile care sunt la baza procesului de fabricare a laptelui au fost crescute în respectul caietului de sarcini al agriculturii bio. Cu alte cuvinte, beneficiază de vaste spații exterioare de care să se bucure și majoritatea profită de o rotație, în general lunară, a parcelelor, ceea ce le permite să aibă mereu la îndemână iarbă proaspătă.

Cele mai citite articole

Iarba de pe câmpii este, de altfel, tratată cu aceeași grijă cu care sunt tratate animalele și nu suferă niciun fel de tratament pe bază de pesticide sau îngrășăminte. Vacile nu sunt tratate cu antibiotic însă, dacă este cazul, sunt tratate prin intermediul fitoterapiei și uneori primesc tratamente homeopatice. Păscutul se face prin respectarea ciclurilor sezoniere ceea ce le permite animalelor să producă cel mai bun lapte praf bio pentru bebeluș.

Care sunt avantajele nutriționale ale laptelui praf bio pentru un bebeluș?

Caietul de sarcini impus laptelui pudră bio pentru un bebeluș este extrem de riguros. Securitatea și igiena sunt crescute și mărcile bio se asigură de faptul că nu au în compozție ingrediente controversate precum uleiul de palmier spre exemplu.

În laptele de praf bio pentru bebeluși nu regăsim conservanți, arome artificiale sau coloranți.

Laptele praf bio, o achiziție etică și miltantă

Alegând acest tip de produse, marchezi nevoia de consum mai locală și mai sigură și participi la evoluția mentalității cu privire la stilul nostru de viață. Bio este un label calitativ și militant care vizează promovarea unei noi viziuni cu privire la consum în general. Laptele praf bio este respectuos cu ciclurile naturale și, drept urmare, mai puțin dependent de procesele chimice. 

Cele mai citite articole