De ce este important ca toti copiii sa mearga la dentist


405

Multe persoane alearga sa mearga la un cabinet stomatologic, in special atunci cand au diferite probleme dentare, care se pot agrava cu timpul. Totusi, secretul pentru o dantura sanatoasa este preventia, fapt pentru care este recomandat ca fiecare persoana sa se prezinte la un cabinet, de doua ori pe an, pentru o igienizare completa, dar si pentru un consult. In acest mod, diferite probleme pot fi evitate cu succes, iar adultii se vor putea bucura de o dantura sanatoasa pentru toata viata.

In special copiii au nevoie de un astfel de tratament, pentru a evita numeroase probleme care pot aparea in timp. Pentru a se asigura ca cei mici au o dantura sanatoasa, parintii pot apela oricand la clinica stomatologica Dental Elite, pentru tratamente de ultima generatie. Astfel, copiii nu se vor mai confrunta cu diferite probleme.

Parintii trebuie sa isi duca in mod regulat copiii la control deoarece:

Ocluzia nu este intotdeauna cea mai buna

Printre principalele probleme cu care se confrunta copiii sunt cele ce tin de ocluzie. Deseori, din cauza stilului de viata, dintisorii pot creste intr-o pozitie anormala, iar maxilarul va putea prezenta diferit probleme. Aceste probleme pot fi cauzate inclusiv de suptul degetelor sau a suzetelor pentru un timp indelungat, dar si de faptul ca multi copii au tendinta de a isi impinge dintii cu limba. In acest mod, pot aparea inghesuirile sau chiar muscatura inversa.

Cele mai citite articole

Este important ca acest lucru sa fie observat chiar la varste fragede, cand copilului ii se poate monta un aparat dentar, care sa corecteze toate aceste anomalii. Aparatul dentar poate fi mobil sau poate fi fixat, cu bracketsi metalici de diferite dimensiuni, care prezinta elastice colorate in diferite nuante. In acest mod, copilul va adora sa poarte aparatul dentar.

Cariile sunt o problema cu care se confrunta inclusiv copiii

Chiar daca poate parea imposibil, inclusiv cei mici pot face carii, din cauza alimentatiei. O alimentatie bogata in zahar va duce la aparitia eroziunii smaltului, fapt pentru care este important ca acestia sa fie vazuti de un medic stomatolog, inclusiv atunci cand au inceput sa le apara primii dintisori. In acest mod, medicul se poate asigura de faptul ca structura dintelui este perfecta si nu prezinta carii.

Inclusiv dintisorii de lapte pot avea carii, fapt pentru care este extrem de important ca un medic sa se ocupe de toate acestea.

Tartrul este marea problema a tuturor pacientilor

Toti pacientii pot prezenta tartru, indiferent de varsta, fapt pentru care este recomandata igienizarea, odata la 6 luni. Inclusiv copiii care au predispozitie la formarea tartrului trebuie sa viziteze medicul la un astfel de interval, pentru a li se curata dantura complet.

Tartrul nu aduce beneficii corpului uman, ci mai mult acesta poate sa distruga in totalitate structurile de rezistenta ale dintilor, ducand la probleme mult mai mari in viitor. Toate acestea pot fi evitate cu succes, in urma unei igienizari la cabinetul stomatologic. Mai mult, aceasta procedura nu doare, iar pacientii se vor simti mult mai bine dupa ce dantura lor a fost igienizata.

Cele mai citite articole