Cum poți gestiona eficient problemele financiare neprevăzute?


412

Cum poți gestiona eficient problemele financiare neprevăzute?

În prezent, multe persoane se confruntă cu probleme neprevăzute de natură financiară, care le afectează bugetul lunar de familie. Astfel, singura variantă la care pot apela constă chiar în realizarea unui împrumut, fie de la instituțiile bancare, fie de la apropiați. 

Activitatea instituțiilor bancare nu este desfășurată întotdeauna rapid, astfel încât să răspundă nevoilor urgente de împrumut ale clienților lor. De obicei, până când împrumutul este aprobat, este posibil să treacă și câteva săptămâni, ceea ce nu este plăcut atunci când este necesară o anumită sumă de bani.

Vestea bună este că aceste persoane pot apela la serviciile oferite de casele de amanet, ele oferind tuturor posibilitatea de a obține un împrumut rapid, exact în momentul în care au nevoie.

Amanetarea obiectelor din aur – o soluție avantajoasă pentru depășirea dificultăților financiare

Amanetarea unui bun este un proces care durează un timp foarte scurt, furnizându-i astfel, solicitantului posibilitatea de a obține rapid o sumă de bani. Cu toate că pot interveni întârzieri în privința plății împrumutului de la amanet, bunurile furnizate drept garanție sunt păstrate în cele mai optime condiții. 

Cele mai citite articole

În plus, un avantaj important al acestui serviciu constă în posibilitatea de a recupera obiectul din aur amanetat. Cu alte cuvinte, în cazul amanetării, proprietarul renunță temporar la el, în schimbul unei sume de bani. Odată achitată suma plus comisionul aferent serviciului de amanetare, bunul din aur revine în posesia acestuia.

Persoanele care vor să beneficieze de un împrumut realizat în cadrul caselor de amanet, trebuie să ofere la schimb o garanție din aur. Cele mai multe agenții de amanet oferă împrumuturi în baza bijuteriilor din aur.

Ce alte obiecte mai poți amaneta astăzi?

Pe lângă obiecte din aur (bijuterii, monezi), unele agenții de amanet pot primi drept garanție:

  • Smartphone-uri – unele case de amanet oferă posibilitatea amanetării telefoanelor mobile. Cu cât sunt mai noi și au un nivel mai ridicat de performanță, cu atât casele de amanet vor oferi o sumă de bani mai mare.
  • Ceasuri valoroase – Fie că e vorba de un model scump de ceas sau de un smartwatch, casele de amanet se arată dispuse să primească astfel de produse, datorită faptului că reprezintă un real interes pentru cumpărători. Astfel, cei care vor să obțină o sumă generoasă de bani, pot alege ori să-și vândă ceasul, ori să-l amaneteze.
  • Obiecte de artă – Tablourile vechi pictate, care sunt de o mare însemnătate pentru iubitorii de artă, pot intra în categoria bunurilor primite de unele agenții de amanet. 
  • Instrumente muzicale – Instrumentele muzicale sunt alte obiecte valoroase care pot fi amanetate și pentru care se pot obține sume generoase de bani, într-un timp scurt. Există multe persoane care își doresc să cumpere instrumente muzicale din cadrul agențiilor de amanet, datorită prețului accesibil, dar și a posibilității de a obține un produs de înaltă calitate.

Prin urmare, cei care vor să obțină un împrumut rapid prin intermediul caselor de amanet, au ocazia de a amaneta multiple obiecte pe care le dețin și care nu le mai sunt de un real folos. De asemenea, au oricând ocazia de a le recupera. Însă, cu precădere, bijuteriile din aur rămân obiectele în baza cărora se efectuează cele mai multe împrumuturi la agențiile de amanet.

Cele mai citite articole