Cum influenteaza stilul personal alegerea lustrei?


399

Niciodata oamenii nu au avut aceleasi afinitati, mai ales cand a venit vorba despre arta. Istoria arhitecturii si a artelor plastice ne prezinta numeroase epoci artistice si elementele reprezentative pentru acestea. Asadar, oamenii secolului XXI s-au inspirat din aceste perioade si au adoptat anumite caracteristici pentru obiectele decorative. Astazi, putem observa in casa oricarei persoane mobilier inspirat din designul reprezentativ al anilor 60’ sau din perioada clasica. In ciuda faptului ca majoritatea dintre noi il numim stil personal, de cele mai multe ori, acesta reprezinta doar un mix de elemente din diferite epoci. In cazul in care nu v-ati gandit la stilul care va reprezinta, ati putea accesa site-uri despre istoria artelor si sa va inspirati din diferitele variante propuse de renumiti designeri de-a lungul timpului.

Totusi, chiar daca majoritatea persoanelor considera ca mobilierul reprezinta elementul cheie in ceea ce priveste designul de interior, noi va spunem ca de fapt lustra este obiectul decorativ care poate schimba aspectul intregii camere prin lumina propagata, deoarece aceasta creeaza o anumita atmosfera. De altfel, daca nu alegeti lustre moderne potrivite, decorul va arata ciudat.

In cazul in care ati considerat ca stilul minimalist este cel care vi se potriveste, ar trebui sa achizitionati si o lustra care face parte din acelasi stil. Minimalismul a ramas consacrat in istoria artei datorita nevoii de a folosi doar piesele de mobilier utile. De cele mai multe ori, lustrele au un design simplu, iar multe dintre acestea nu au componente din sticla. Materialul des folosit este metalul, iar ornamentele lustrei sunt realizate din metal maleabil.

Cele mai citite articole

Totusi, daca vi se pare ca acest stil nu se potriveste cu gusturile dumneavoastra, ati putea opta pentru un stil futurist. Ar trebui sa retineti ca toate elementele vor fi duse la extrem. Lustele in stil futurist au de cele mai multe ori sticla colorata strident, in nuante de albastru si rosu, iar bratele metalice prezinta zone reliefate. Principala tema de inspiratie a acestui stil a fost viitorul si tehnologia. De altfel, ati putea folosi o lustra futurista si intr-o camera minimalista, astfel incat sa adaugati un element central.

Probabil daca nu sunteti fan al artei secolului XXI, veti opta cu siguranta pentru stilul secolului trecut. Puteti alege un mobilier vintage din lemn masiv si cateva oglinzi mari cu rama sculptata. Intreaga incapere va fi luminata de o lustra mare, cu elemente din sticla colorata si brate lungi din metal. Totusi, daca nu aveti o camera spatioasa, nu ar fi indicat sa optati pentru un astfel de stil. Anii 60’, in special in America si in vestul Europei, au reprezentat o perioada opulenta.

Daca nici unul dintre stilurile mentionate anterior nu va atrag, va recomandam sa combinati mai multe elemente ale fiecarei perioade. In acest fel va veti contura un stil personal. Totusi, aveti grija ca intotdeauna sa combinati elemente care apartin aceleiasi estetici, iar gama de culori folosite sa fie restransa. Tineti minte ca nu exista reguli fixe in ceea ce priveste decorarea unei camere, asadar, dati frau liber imaginatiei. 

Pentru o gama variata de lustre puteti vizita site-ul werbo.ro

Cele mai citite articole