Cum ar trebui sa arate ghiozdanul potrivit in functie de varsta copilului? 


425

Odata ce incepe activitatea in sistemul organizat de educatie, public sau privat, copiii au nevoie de anumite elemente si rechizite esentiale pentru a putea participa la orele de curs. Chiar si cei mai mici invatacei vor avea nevoie de un ghiozdan in care sa isi care pachetelul si apa. 

Cum tipurile si modelele de ghiozdane scolare sunt foarte multe si variate, cum pot stii parintii pe care il pot alege pentru copilul lor, pentru a fi potrivit varstei acestuia si sa nu ii provoace disconfort sau chiar dureri de spate? 

Criteriile pentru alegerea ghiozdanului potrivit varstei copilului 

Daca sunt lasati copiii sa isi aleaga singuri ghiozdanul, acestia il vor alege, in general, pe cel care este mai colorat sau care este imprimat cu personajele preferate din desene sau jocuri. Deci alegerea acestora se bazeaza pe considerente estetice. 

Cele mai citite articole

De aceea, responsabilitatea parintilor este aceea de a tine cont de alte aspecte si criterii atunci cand isi pregatesc copilul pentru scoala, cum ar fi: 

  • dimensiunea – primul criteriu care ar trebui luat in considerare atunci cand se alege ghiozdanul pentru copii este dimensiunea acestuia, care sa fie potrivita varstei celui care il va purta. De exemplu, copiii de gradinita nu vor avea prea multe de dus intr-o astfel de geanta, pe cand odata ce cresc si numarul materiilor si cartilor necesare este mai mare;
  • materialul – calitatea este si ea foarte importanta, aceasta fiind influentata in primul rand, de materialul din care este confectionat ghiozdanul;
  • forma – acesta este unul dintre cele mai importante caracteristici ale unui ghiozdan deoarece influenteaza confortul resimtit de copii in timpul purtarii acestuia, motiv pentru care este necesar sa aiba o forma ergonomica, ce urmeaza linia naturala a coloanei, evitand astfel presiunea exercitata pe aceasta. 

O gama vasta de ghiozdane, de diferite forme, tipuri si culori, potrivite copiilor de toate varstele, poate fi gasita in magazinul online eRaft.  

In concluzie, ghiozdanul potrivit pentru un copil este unul ergonomic, care sa nu fie foarte mare pentru el, dar care sa ii permita depozitarea tuturor rechizitelor necesare intr-o zi de scoala. 

Cele mai citite articole