Câte hidrofoare ai schimbat deja? Asigură-te că actualul va funcționa fără probleme


438

Accesul la o sursă de apă este vital pentru viață. În mediul urban acesta este asigurat de rețelele special realizate în acest sens. În mediul rural, însă, situația este încă mai complicată. De asemenea, apa este necesară atât pentru activitățile casnice, cât și pentru lucrările agricole. De aceea, folosirea unui hidrofor este o variantă des întâlnită prin gospodăriile din țară. Folosirea unui hidrofor sau a unei pompe submersibile nu asigură doar aportul necesar de apă, ci oferă și independență.

Asigură o funcționare eficientă pentru hidroforul tău

Hidroforul este cu siguranță o necesitate în gospodăria ta. Pe de o parte, acesta asigură alimentarea locuinței cu apă menajeră. Pe de altă parte, spațiul verde din curte și grădina au nevoie de irigiații. De asemenea, dacă ai și animale, atunci trebuie să te asiguri că le poți oferi cantitatea necesară de apă. Chiar dacă un hidrofor sau o pompă submersibilă te ajută să fii independent, pot apărea probleme la acest sistem. Aceste defecțiuni se ivesc mai ales dacă sistemul nu este montat corespunzător sau nu folosești dispozitivele potrivite. Dacă până acum ai întâmpinat probleme sau defecțiuni ale hidroforului, folosește-te de următoare sfaturi pentru a evita pe viitor asemenea evenimente neplăcute.

• Alege un hidrofor de calitate

Faptul că ai tot avut probleme cu hidroforul sau pompa submersibilă te-a influențat să alegi variantele mai ieftine. Totuși, hidroforul trebuie ales în funcție de sarcinile pe care vrei să le îndeplinească. În cazul în care te folosești constant de acesta pentru alimentarea locuinței, dar și pentru sistemul de irigații, trebuie să alegi o variantă corespunzătoare. O pompă care să reziste la un volum mare de sarcini necesită un efort financiar serios. Totuși, trebuie să vezi această situație ca o investiție pe termen lung.

Cele mai citite articole

• Alege accesoriile potrivite

Apariția constantă a defecțiunilor la pompele pe care le-ai folosit poate avea la bază multe cauze. Printre acestea se poate număra și faptul că nu ai folosit accesoriile potrivite. Funcționarea eficientă și sigură a unei pompe depinde și de alte dispozitive și accesorii. De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce achiziționezi un hidrofor nou, de calitate, este să studiezi convertizoarele de frecvență, precum cele disponibile pe shop-einstal.ro și să alegi varianta potrivită pentru tine. 

Variatorul de turație vine cu o serie de funcții ce vor contribui la funcționarea eficientă și sănătoasă a pompei. De exemplu, acest dispozitiv controlează pornirea și oprirea pompei și modulează rotațiile motorului în funcție de necesitatea de apă din sistem. Astfel, vei putea evita funcționarea inutilă sau în gol a pompei. De asemenea, un convertizor de frecvență oferă protecția împotriva funcționării fără apă. Ba mai mult, acest control asupra hidroforului te va ajuta să economisești energie. Poți lua în considerare și folosirea unor flotoare plutitoare electrice și să cauți cablurile potrivite pentru o pompă submersibilă. Cert este că atunci când vei utiliza accesoriile potrivite hidroforul sau pompa ta nu se vor mai defecta, iar tu o vei putea folosi fără probleme.

Prin urmare, este important să faci investițiile potrivite atunci când gospodăria ta depinde de un sistem propriu de alimentare cu apă!

Sursă foto: unsplash.com.

Cele mai citite articole