Butelii GPL pentru centrala ta


380

Cateva miliarde de oameni din lume folosesc butelii GPL pentru centrala, deoarece acest gaz ofera toate avantajele sistemului centralizat, fara a fi nevoie de o conexiune la retea. Pentru dezvoltarea comunitatilor rurale, buteliile de gaz GPL  pot oferi o alternativa moderna la combustibilii traditionali pentru incalzit si gatit. 

Cu butelii GPL pentru centrala termica poti imbunatati calitatea atmosferei din interior, fara a fi nevoie de lemne de foc si fara a face o retea extinsa de alimentare cu gaze. Functionarea unei butelii pentru centrala rezolva problema principala, iar incalzirea devine complet autonoma. Este necesar doar sa umpli buteliile cu periodicitate. 

Centralele pe gaz imbuteliat functioneaza fara a fi conectate la electricitate. Buteliile GPL pentru centrala sunt o solutie ideala pentru case si cabane care nu au posibilitatea de a folosi gaz natural (metan). Cu centrale cu butelii GPL pentru centrale, incalzirea este din nou in stare de functionare.

Butelii GPL – caracteristici

Propan – butanul este de obicei depozitat in butelii. Acestea sunt rezervoare mari de diferite dimensiuni, care sunt echipate pentru a fi utilizate suprateran. Buteliile GPL sunt rezervoare cu un volum maxim de 150 de litri. 

Cele mai citite articole

Aceste gaze GPL sunt un amestec de hidrocarburi  usoare lichefiate sub presiune, folosite ca combustibil pentru incalzirea locuintei. Consumul unei butelii GPL pentru centrala se calculeaza in kilograme, si nu in metri cubi, asa cum este obisnuit la gazul metan si depinde de multe motive, pierderea de caldura din incapere, puterea arzatorului, forma schimbatorului de caldura, setarile de automatizare etc. 

Pierderea de caldura in incapere este principala sursa de consum de gaz, deoarece principiul de functionare al unei central cu butelii GPL, este de a incalzi initial camera la o temperatura setata si apoi de a o mentine la o anumita temperatura (cand camera se incalzeste la temperatura setata, arzatorul principal se opreste, de indata ce camera se raceste cu trei grade, se porneste si o incalzeste din nou la temperatura setata si astfel in mod constant in modul puls, modul de reincalzire trei grade. 

Practic, toate marcile cunoscute de centrale cu butelii GPL, folosesc automatizarea SIT630 (Italia) care are un interval de 13 – 38 de grade. Prin urmare, cu cat camera se raceste mai repede, cu atat centrala porneste mai des si, in consecinta, consuma mai mult gaz imbuteliat. Consumul unei butelii GPL pentru centrala, depinde direct de pierderea de caldura a incaperii.

Puterea arzatorului determina puterea convectorului de gaz in sine, care este selectat in functie de volumul incaperii incalzite si, in consecinta, cu cat puterea convectorului este mai mare, cu atat consumul de gaz este mai mare. Este important sa alegi puterea corecta a centralei, deoarece acest lucru afecteaza si consumul de gaz imbuteliat. 

Daca puterea este mai mica decat este necesara pentru camera, atunci convectorul de gaz din butelie va functiona fara oprire si nu se va opri inainte de a atinge temperatura setata.

Cele mai citite articole