7 tendințe în grădină pentru vara anului 2022, după părerea unui expert


426

7 tendințe în grădină pentru vara anului 2022, după părerea unui expert

Chiar dacă afară este încă frig, acum este momentul perfect pentru a începe să vă pregătiți pentru vară. Grădinile noastre devin centrul de interes în timpul anotimpurilor mai calde, deoarece nu mai sunt rezervate doar pentru grătarele ciudate, ci sunt prelungirea caselor noastre. În fiecare vară, diferite tendințe în materie de grădini creează cadre unice în care ne putem juca, găti, relaxa și găzdui. Potrivit Asociației Naționale de Grădinărit, în timpul pandaniei, cei mai mulți dintre noi au petrecut două ore în plus pe zi afară. Valoarea adăugată pe care o acordăm acum spațiului nostru exterior înseamnă că ne mândrim mai mult cu restaurarea peisajelor noastre.

De la terase patchwork la palete de culori mai bogate, expertul în grădinărit de la HomeHow.co.uk, Calum Maddock, a împărtășit cele mai puternice tendințe de grădinărit din 2022, care vor scoate maximum din spațiile exterioare.

Terase

Terasele mari, fără frunze, sunt mai puțin frecvente în zilele noastre datorită popularității plantelor. Această tendință va vedea plantele împletite între pavaje și zone mari de piatră pentru a îndulci aspectul vizual și a adăuga un plus de verdeață grădinii tale. Puteți lăsa spații de pietriș între pavele sau puteți folosi plante cu autoînsămânțare pentru a lăsa natura să controleze modelele.

Gătitul în aer liber

Mulți dintre noi și-au îndreptat atenția către gătit, iar extinderea acestui lucru în afara bucătăriei este o tendință de grădină pentru această vară. O bucătărie în aer liber ar putea fi pur și simplu un focar cu un grătar detașabil sau puteți avea experiența completă și să instalați un cuptor de pizza, o chiuvetă în aer liber și chiar refrigerare.

Culori puternice

Cele mai citite articole

Culoarea în grădină este vitală pentru a crea o atmosferă vibrantă. În această vară vom vedea mai puține culori stinse în favoarea culorilor îndrăznețe strălucitoare. Acestea nu vor fi plasate neapărat în armonie, ci mai degrabă vor fi stilizate și țesute în mod natural în jurul grădinii. Culoarea anului 2022 de la Pantone este Very Peri, un violet vesel. Aduceți această tendință în grădină și alegeți recipiente viu colorate și plante tropicale cu frunze mari.

Grădinăritul “fără săpătură”

Grădinăritul “fara sapatura” este o tehnică practicată de mii de ani, dar ar putea fi cheia pentru a ne salva de un dezastru climatic. “Grădinarii sunt responsabili pentru emisiile de carbon cauzate de săpăturile lor”, spune Charles Dowding, pionier al acestei metode. “Săpatul perturbă carbonul din sol și îl eliberează – aproximativ 10% din carbonul din sol este eliberat în atmosferă de fiecare dată când săpați peste solul vostru.” Metodele fără săpătură presupun pur și simplu îngrămădirea compostului bogat în nutrienți și carbon la suprafață și lăsarea viermilor de pământ să facă restul.

Scoarță

Spre deosebire de potecile formale, materialele naturale sunt la modă în această vară. Scoarța este mai durabilă decât plăcile de beton și oferă mai multă flexibilitate. Este, de asemenea, un material foarte rentabil pentru drenaj, ceea ce este vital pentru o bună sustenabilitate.

Piatră texturată

Piatra texturată peste pavaje și borduri de plantare se așteaptă să fie o alegere populară în această vară. Combinațiile de calcar periat sau gresie texturată aduc un plus de dimensiune grădinii dumneavoastră. Un plan de design simplu, dar eficient, este să vă rezumați la un singur tip de piatră și să variați formele și finisajele.

Japandi

Japandi și-a lăsat deja amprenta în lumea interioarelor, dar este gata să acapareze tendințele în grădină în vara anului 2022. Asocierea funcționalității scandinave lustruite cu japonezii liniștitori creează un finisaj dezordonat, dar liniștitor pentru spațiul dvs. exterior. Amestecul de funcție și formă se îmbină cu asocierea de materiale naturale și mobilier de înaltă calitate.

Cele mai citite articole