5 sfaturi dacă ești în căutarea unui apartament de vânzare acum!


418

Cumpărarea unui apartament de pe piața secundară este o alegere frecventă a persoanelor care doresc să se mute rapid într-un apartament nou. Aceste tipuri de apartamente sunt de obicei deja mobilate, așa că nu trebuie să pierzi timpul așteptând ca dezvoltatorul să termine investiția și să renoveze apartamentul. În continuare vei regăsi 5 sfaturi de care merită să ții cont atunci când cauți un apartament de vânzare.

5 sfaturi utile pentru achiziția unui apartament

Locație

Locul în care se află acele apartamente de vanzare Miercurea Ciuc care te interesează este unul dintre cei mai importanți factori după care ar trebui să te ghidezi. Află dacă locația ți se potrivește și cum arată legătura dintre proprietate jobul tău sau școala copiilor. Află și cât de aproape sunt cele mai importante magazine sau clinici.

Echipament

Când cauți un apartament, asigură-te că acorzi atenție echipamentului acestuia și finisajelor- verifică ce mobilier a fost instalat și dacă aspectul bucătăriei și al băii corespunde așteptărilor tale.

Tipul clădirii

Cele mai citite articole

De mare importanță este și tipul de clădire în care se află apartamentul. Un apartament într-o bloc va fi cel mai probabil destul de spațios și poți găsi astfel de imobile în centrul orașului. De multe ori, totuși, trebuie să iei în considerare costuri considerabile de renovare, deoarece apartamentele din blocuri tind să fie neglijate. Atunci când alegi o proprietate de pe piața secundară într-un bloc, asigură-te că verifici izolarea fonică (pereții din apartamentele din blocuri sunt de obicei foarte subțiri) și starea instalațiilor electrice. Pe de altă parte, apartamentele construite de dezvoltatori în ultimii zeci de ani pot fi situate într-o locație mai proastă, de exemplu, la periferia orașului.

Suma plătită lunar

Un criteriu foarte important pentru alegerea unui apartament este suma pe care trebuie să o achiți lunar, în cazul în care nu ai toată suma. Merită să verifici condițiile de creditare înainte de a cumpăra și să gândești pe termen lung.

Preț

Cel mai evident factor de luat în considerare este prețul. Atunci când analizezi prețul unui apartament de vanzare, ține întotdeauna cont de starea apartamentului și de finisaje.

Cumpărarea unui apartament de pe piața secundară și primară – care este diferența?

Procesul de cumpărare a unui apartament de pe piața secundară este similar cu achiziția unui apartament de la dezvoltator. Cele două proceduri diferă doar în detalii:

  • la cumpărarea unui apartament pe piața secundară, în locul unui contract de dezvoltator, se semnează un contract de vânzare imobiliară sub forma unui act notarial,
  • într-o achiziție de pe piața secundară, cumpărătorul este obligat să plătească taxa de achiziție imobiliară – în cazul unei achiziții de dezvoltare, taxa este plătită de dezvoltator (deși în practică o astfel de taxă este inclusă în prețul apartamentului).

Cele mai citite articole