5 motive pentru care sa alegi pergole retractabile pentru locuinta ta


418

5 motive pentru care sa alegi pergole retractabile pentru locuinta ta

Petrecerea timpului in aer liber pe terasa este o modalitate prin care multe persoane se pot relaxa, insa apar probleme in momentul in care conditiile meteorologice nu sunt prielnice. In scopul completarii acestei dorinte si in indeplinirea sa, se poate opta pentru instalarea unei pergole retractabile, pentru ca ofera o multitudine de avantaje. 

Odata ce sunt montate, pergolele pot schimba estetica intregii case si ii maresc valoarea in cazul in care proprietarul isi doreste sa o vanda in viitor. Totodata, contribuie si la incurajarea timpului petrecut afara, pe terasa, loc in care se pot gazdui prieteni, rude, cunostinte indiferent de cum este vremea. Prin urmare, principalul avantaj al sistemului automat de copertine consta in ideea ca, in functie de vreme, poate acoperi intreaga terasa, protejand-o de intemperii sau, dimpotriva, se poate indeparta pentru a se oferi o priveliste directa catre cer.

Care sunt motivele pentru care se pot monta pergolele?

1. Incurajeaza timpul petrecut in aer liber

Acoperisul retractabil ofera un spatiu confortabil in aer liber, care poate fi folosit atat pentru relaxare, cat si pentru petrecerea unor momente distractive alaturi de prieteni, rude sau familie. Fie ca se extinde intregul spatiu printr-o pergola automata care acopera terasa sau ca se foloseste o pergola simpla peste balconul apartamentului, sistemul automat de copertine creeaza un spatiu atractiv si functional ce poate fi folosit indiferent de anotimp.

2. Protejeaza mobila din exterior

Pergolele retractabile ajuta si la protejarea mobilierului amplasat pe terasa. Razele ultraviolete ale soarelui pot deteriora mobilierul de exterior mai ales daca este realizat din piele naturala. Instalarea copertinelor retractabile este benefica si in cazul umiditatii, context in care tot mobilierul ar avea de suferit.

3. Sunt eco-friendly

Cele mai citite articole

Instalarea unor pergole retractabile sau a unor pergole bioclimatice potrivite ajuta la reducerea facturilor la energie in mai multe feluri. De exemplu, minimizeaza nevoia de aer conditionat, oferind umbra, care ajuta la mentinerea spatiilor interioare mai racoroase in timpul verii.

In plus, pergolele folosesc energie la nivel minim, existand posibilitatea ca acestea sa fie alimentate cu sisteme de panouri solare mici. Oricine este in cautarea unor solutii eficiente de umbrire, care sa reduca pretul platit pentru facturile la energie, pergola retractabila poate fi o varianta de luat in considerare.

4. Imbunatatesc estetica locuintei

Un alt beneficiu notabil care plaseaza pergolele retractabile pe o treapta inalta de popularitate in randul proprietarilor de case este atractivitatea estetica pe care o ofera. Sistemul automat de pergole retractabile, care se imbina perfect cu structura arhitecturala existenta, ofera un aspect inedit care imbunatateste estetica generala a proprietatii. 

5. Adauga un plus de valoare intregii locuinte

Un alt avantaj oferit de folosirea sistemului automat de copertine tine de adaugarea unui plus de valoare in ceea ce priveste locuinta. Casa va fi mult mai atractiva atat pentru chiriasi, cat si pentru cumparatorii de locuinte in cazul in care proprietarul se decide sa-si vanda casa pe viitor. 

Prin urmare, instalarea pergolelor retractabile sau bioclimatice poate fi considerata a fi o investitie pentru locuinta, datorita beneficiilor mentionate anterior si datorita faptului ca va imbunatati valoarea intregii case.

Cele mai citite articole